Haar dat verbrand werd door de stijltang

Vrouw die haar haren verbrand heeft met de stijltang
Foto: Suncity/Shutterstock
Vraag: Wat kan ik doen? Ik heb een stuk haar verbrand met de stijltang.
 
Antwoord: Alles hangt af van hoe erg het haar beschadigd is.
 
Breng eerst een laagje vochtrijke conditioner aan op het haar en laat die er 20 minuutjes op. Spoel het haar daarna in koud tot lauw water. Dep het droog met een handdoek (maar wees ERG voorzichtig) en doe er wat gladmakend antikroesserum op om de cuticula glad te maken en er een laagje op te leggen. Laat het haar op natuurlijke wijze drogen of wikkel een handdoek zoals een tulband rond het hoofd; zo verdwijnt het vocht.
 
Vermijd warmtestyling of stylingproducten die alcohol bevatten, want zo droogt het beschadigde haar verder uit. U zult het beschadigde haar ook van dichtbij moeten inspecteren en misschien de meest beschadigde zones moeten wegknippen. Tenzij deze zones erg gering zijn of zich op een onopvallende plaats bevinden waar ze kunnen gecamoufleerd worden door ander haar, moet u een professioneel kapper raadplegen om het beschadigde haar te laten knippen.
 
Jammer genoeg kan ernstig beschadigd haar niet hersteld worden. Maar uw kapper kan zéker méér dan u thuis zelf kunt doen, dus zou ik zeker naar de kapper stappen wanneer het verbrande haar er té erg beschadigd uitziet.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar stylen met een stijltang