Sneller haargroeitempo

Man met baardgroei
Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock
Vraag: Ik verhuisde onlangs van Michigan naar Colorado Springs, van 120 m tot 2000 m boven de zeespiegel dus. Ik knipte mijn haar, baard en nagels net voor het verhuizen en ik moest dit reeds opnieuw doen.
 
In Michigan liet ik mijn haar om de drie maanden knippen. Groeien haar en nagels sneller op grotere hoogte? Of verbeeld ik me dit maar?

 
Antwoord: Terwijl ik geen bewijs vind dat zo’n verandering in hoogte een wijziging van uw haargroeitempo zou kunnen veroorzaken, kan dit toch resulteren in een lichte verandering in het gedrag van uw haar.
 
Grotere hoogte betekent lagere luchtdruk en dit kan ervoor zorgen dat het haar anders reageert. Krullend of golvend haar kan steiler hangen omwille van een kleiner vermogen om vocht vast te houden. Zo lijkt het alsof het haar plots gegroeid is.
 
Maar het is louter een kwestie van perceptie. Het kan zelfs te maken hebben met verdraaiing van gebeurtenissen als resultaat van uw persoonlijke veranderingen. Gewoonlijk zijn verhuizingen een drukke, stressvolle periode in iemands leven. Alle gebeurtenissen lijken in elkaar te vloeien en lijken erg snel te gebeuren. Het is mogelijk dat u eigenlijk op schema zit, maar dat het lijkt alsof alles sneller gebeurt door de snelheid van de andere veranderingen in uw leven.
 
Als u wilt, kunt u de specifieke datum van de laatste haarsnit/nagelknipbeurt noteren en het groeitempo opvolgen. Merkt u dat de groei duidelijk méér is dan een goede cm per maand voor uw haar of 0,6 cm per maand voor uw nagels, dan spreekt u best eens met uw dokter over mogelijke oorzaken voor deze snellere groei. Het zou mij interesseren om te weten of er inderdaad een toename is van de haar-/nagelgroei door een verandering van hoogte.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Groeit haar sneller in het ene siezoen dan het andere?