Sneeuwwit haar

Vrouw met grijs haar
 
Vraag: Ik heb een typisch Iers gezicht: lichtroze en witte huid met blauwzwarte ogen. Ik heb mijn haar enkele jaren zwart geverfd, maar vorig jaar besliste ik om te gaan voor grijs. Maar mijn haar heeft niet die prachtige zout-en-peperkleur die ik verwacht had, het is sneeuwwit.
 
Ik zit in een lastig parket en weet niet zo goed hoe ik het moet stylen. Ik heb ermee gedreigd om opnieuw voor zwart te kiezen en heb mijn man gezegd dat ik er straks net als een geest zal uitzien. Hij antwoordde: “Nee, je ziet eruit als een engel.” Nu, dit was wel leuk om te horen, maar ik verafschuw die witte oudewijvenhaarsnitten.
 
Ik wil gerust een haarstukje dragen indien nodig. Ik hou wel van een opsteekkapsel, maar niet van zo’n ouderwetse knot. Hebt u suggesties? Ik zou een beetje glamour willen. Heel erg bedankt. Ik ben té jong voor zo’n haar, maar ik lijk daarin precies op mijn moeder.

 
Antwoord: Wel, ik ben nu net iemand die houdt van de sneeuwwitte look in de haarkleur van een dame, omdat dit een erg opvallende look kan zijn. Maar aangezien u veel minder voorstander bent, zou u misschien een semi-permanente kleuring of een tijdelijke spoeling in een zachtere tint kunnen kiezen.
 
Zelfs bij vrouwen en mannen die niet grijs worden, heeft de haarkleur de neiging om lichter te worden naarmate ze verouderen. Om een “natuurlijke” look te behouden, moeten we dit indachtig zijn bij het kiezen van een haarkleur om de grijze haren te dekken.
 
Om eerlijk te zijn, kan ik geen specifieke raad voor kleur geven, want ik kan u niet zien om te beoordelen. Ik raad aan om naar uw kapsalon te gaan en te vragen aan een kapper/colorist wat het best geschikt is voor u.
 
Wat kapsels betreft, kunt u misschien eens een schouderlange stompe snit proberen. Dit is een veelzijdig kapsel dat bij de meeste haartypes en –texturen past. Zo kunt u uw haar opsteken wanneer u eens zin hebt. En aangezien u niet houdt van een ouderwetse knot, gaat u best op zoek naar kapsels en tools om die look wat te wijzigen. Een leuke Franse wrong is steeds een klassieke look of misschien wilt u wel een tool om een paardenstaart over en onder te draaien om een atypisch kapsel te creëren.
 
U kunt ook een haarstukje nemen om toe te voegen aan een opsteekkapsel en om zo dus eens een veel langere look te hebben. Het voordeel is dat als u een haarstukje vindt dat u bevalt (en dat een flatterende kleur heeft), u de rest van uw haar kunt verven zodat alles bij elkaar past.
 
Wilt u er jong blijven uitzien, maak dan dat u op de hoogte bent/blijft van de actuele kapsels en trends. Kijk in magazines naar beroemdheden en zoek naar de kapsels en kleuren van dames die een gelijkaardige kleur hebben.
 
©Kapsels.net
Foto: Goodluz//Shutterstock
 
Zie ook: Doelbewust voor grijs haar kiezen