Zeep voor het haar

Haar wassen met zeep
Foto: Dreamstime
Vraag: Ik zou wat geld willen uitsparen. Mag ik zeep (normaal toegepast voor de huid) gebruiken om mijn haar te wassen?
 
Antwoord: U zou dit kunnen doen. Maar denk eraan dat zeep bedoeld voor het lichaam (of handzeep) veel sterke surfactanten, vetverwijderaars en vaak oliŽn of was bevat die niet aanwezig zijn in shampoos die bedoeld zijn om makkelijk en proper uit te spoelen.
 
Stukken zeep in het bijzonder bevatten was die de haarschacht kan bedekken en het haar slap en futloos kunnen doen lijken. Handzepen hebben vaak vetverwijderende stoffen die het haar en de hoofdhuid zullen ontdoen van beschermende oliŽn en zo kan het haar droog en ruw gaan aanvoelen. Zelfs bodywash kan oliŽn en emolliŽnten bevatten die zich zullen opstapelen in het haar en het plat en lusteloos zullen maken.
 
Het goede nieuws is dat sommige fabrikanten doorhebben dat er mensen zijn die op zoek zijn naar comfort en hetzelfde product willen gebruiken voor haar en lichaam, dus bestaan er tegenwoordig douchegels ďvoor haar en lichaamĒ. Gewoonlijk vormen heren het doelpubliek, want die willen meestal niet zoveel verschillende producten gebruiken als hun vrouwelijke tegenhangers.
 
Het lijkt er echter sterk op dat sommige producenten ook het nut van deze producten inzien voor vrouwen die het druk hebben en voor ouders met kinderen die niet zo graag in bad gaan wanneer alles te omslachtig wordt.
 
U kunt dus wel geld uitsparen door hetzelfde product te gebruiken voor lichaam en haar, maar zorg wel dat u daarbij het juiste product gebruikt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe reinigt shampoo het haar?