Haar dat samenklit ontwarren

Haar dat samengeklit is
Foto: Shutterstock
Vraag: Weet u wat er te doen staat met iemand die ongeveer 3 weken in een ziekenhuisbed gelegen heeft en die een grote bol samengeklit haar heeft?
 
Ik heb geprobeerd om haar duidelijk te maken dat ze haar haar beter laat knippen, maar daar wil ze niet van weten. Hebt u suggesties of ideetjes, breng me dan aub op de hoogte. Bedankt.

 
Antwoord: Afhankelijk van de textuur en het golfpatroon van het haar (en ook van de conditie), kan het zijn dat u elke dag hard probeert, maar faalt.
 
Als iemand krulhaar heeft dat ruw is van textuur en dat haar gaat klitten, dan moet u HEEL voorzichtig zijn om de klitten los te maken zonder haar te verliezen. Het gevaar bestaat dat het haar nog méér gaat klitten tot het gaat vervilten in een compacte, dichte massa. Gewoonlijk is knippen dan de enige remedie.
 
Op voorwaarde echter dat de situatie nog niet té erg is, vindt u hier iets dat het proberen waard is. Koop een flesje ontwarspray, oliespray of als u iets dikkers nodig hebt, olijfolie (dit is ideaal wanneer het haar erg droog of beschadigd is). Leg het haar in de palm van uw hand en breng het product aan tot het haar volledig verzadigd is. MASSEER de substantie NIET in het haar, want zo wordt de situatie alleen maar slechter.
 
Gebruik een grofgetande kam, start zachtjes bij de onderkant van het samengeklitte haar en probeer enkele haren vrij te krijgen. Lukt dit, werk dan naar boven toe tot het haar opnieuw vrij en los is.
 
In sommige gevallen volstaat dit echter niet. Soms moet u een beetje knippen om het haar los te maken zonder dat u veel haar verwijdert. Neem hiervoor uw schaar en richt die naar de hoofdhuid toe en knip ¾ van de afstand direct naar het midden toe. Zijn er aan de binnenkant haartjes die nog niet doordrongen zijn van product, doe er dan méér op. Eens u geknipt hebt en méér ontwarproduct of olie aangebracht hebt zoals nodig, werkt u verder met de grofgetande kam om de haren los en vrij te maken.
 
Maak nog bijkomende “knipjes” indien nodig, maar wees voorzichtig en knip slechts zo diep als absoluut nodig is. Zo beperkt u het haarverlies tot een minimum, terwijl het haar toch ontward raakt. Werk traag en zachtjes. De enige snelle oplossing voor dit soort probleem is het haar volledig knippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarverzorging voor bedlegerige mensen