U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Lichtere haarkleur

Vraag: Waarom is de bovenkant van mijn hoofd lichter dan de rest van mijn haar bij het verven?
 
Antwoord: Er zijn enkele factoren die hier een rol spelen. Mensen brengen gewoonlijk de kleur aan op het bovenste deel van het hoofd want dit is het best bereikbare deel. Dit betekent dat de kleur een langere tijdsperiode op dit deel blijft in vergelijking met de onderkant of zijkanten, wat een lichtere kleur dan de rest oplevert.
 
Haar verven

Het haar op de bovenste helft van uw hoofd is gewoonlijk ook van nature lichter dan de rest van uw haar. Dit komt doordat de bovenkant meer blootgesteld wordt aan zonlicht dan de rest van uw haar. De zon verheldert het haar, vooral wanneer u zwemt en veel tijd buiten of op het strand doorbrengt.
 
Wanneer u uw haar droogt met de föhn, dan concentreert u zich ook méér op het bovenste deel, omdat dit het meest zichtbare en toegankelijke deel van uw hoofd is. De bovenkant wordt dus blootgesteld aan méér hitte. Ook wanneer u een stijltang of krultang gebruikt, hebt u de neiging om méér te focussen op het bovenste deel, omdat dit deel makkelijker te stylen is aangezien u het makkelijker kunt zien en bereiken. Al deze warmte zorgt ervoor dat het bovenste haar aanzienlijk verheldert.
 
Wanneer u dus verf aanbrengt op het lichtere haar op de bovenste helft van uw hoofd, is het begrijpelijk dat de kleur op dit deel lichter zal zijn dan die van het donkerdere haar lager op het hoofd. U zult merken dat zelfs mensen die hun haar helemaal niet verven allen de neiging hebben om lichter haar te hebben bovenaan dan aan de onderkant door blootstelling aan de zon en andere factoren.
 
De meeste kapsels zijn ook op deze manier geverfd, want dit oogt natuurlijker. Heel wat blondines hebben haar dat langs boven verhelderd is, terwijl de onderkant half geverfd is in een medium of lichtbruine tint. Donkerharigen zijn ook geneigd om dezelfde techniek te volgen, met de bovenkant van hun hoofd geverfd in een diep rood of lichter bruin, terwijl het onderste deel donkerbruin of zelfs zwart is.
 
 
Zie ook:
 
Haar kleuren
 
Vragen & antwoorden over haar
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact