U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Krullend Haar  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Krullend haar uitdunnen

Vraag: Zal uitdunnen ervoor zorgen dat mijn krullende haar volumineuzer en boller is?
 
Antwoord: Dit hangt allemaal af van hoeveel het haar werd uitgedund en van de lengtes langs de haarschacht waar het uitdunnen werd uitgevoerd. Wanneer krullend haar korter geknipt wordt, dan doet het verlies van lengte bij de haarschacht (en ook verlies van gewicht) de individuele haren méér en compacter krullen. Zo kan er méér volume en een bollere vorm ontstaan in het kapsel.
 
Bij langer haar dat krullend is, kan het uitdunnen voorkomen dat er een piramidevorm ontstaat in het kapsel en ervoor zorgen dat het haar beter onder controle te houden is en dat er minder klitvorming is.
 
De juiste manier van uitdunnen is niet te dicht bij de hoofdhuid. Als algemene regel kunt u stellen dat het knippen moet gebeuren binnen het centrale derde van de lengte van de haarschacht. Korter haar moet uitgedund worden door knipjes te maken langs het centrale punt van de schacht en langer haar (wat méér uitdunning kan nodig hebben) kan geknipt worden bij het punt één derde van de afstand van de hoofdhuid en één derde van de afstand van het einde van de schacht.
 
Bovenstaande regeltjes hebben betrekking op het gebruik van een uitdunschaar om het haar uit te dunnen en volume weg te nemen. Er bestaan ook andere methodes om het haar uit te dunnen en te textureren, zoals razoren en pointcutting en slicen. Van deze drie methodes is enkel pointcutting geschikt voor krullend haar. Razoren en slicen bij krullend haar kunnen leiden tot gespleten haarpunten en méér kroes.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact