U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kortgeschoren kopjes

Vraag: In de jaren tachtig zag ik veel kortgeschoren kopjes bij meisjes. Denkt u dat zo’n kapsels ooit opnieuw in de mode zullen zijn?
 
Antwoord: Het is nooit mogelijk om echt te voorspellen welke vroegere trends opnieuw zullen opduiken in het modelandschap. Het is mogelijk dat een kortgeschoren kopje opnieuw voor de dag komt, maar waarschijnlijk is er een beroemdheid nodig als trendsetter.
 
De meeste van onze modetrends ontstaan als resultaat van blootstelling via visuele media – televisie en bioscoop – vooral dan via de beroemdheden van deze media. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het succes van de televisieshow “Friends” en dan naar het aantal jongedames (en vrouwen in het algemeen) die algauw rondliepen mat gerazorde, lang gelaagde kapsels.
 
Kort kopje met een geschoren nekzone

Onze idealen over wat al dan niet hot of trendy is, werden steeds beïnvloed door de rijke, machtige of succesvolle mensen in de wereld. Vroeger in de Amerikaanse cultuur werden kapsels die bedoeld waren voor de rijke, invloedrijke mensen vaak gekopieerd (minstens gedeeltelijk) door mensen van lagere sociale en economische rang, om hen een gevoel te geven dat zij ook gelijken waren.
 
Kortgeschoren kapsels zijn nog steeds een rage bij sommige leden van de Gothic en Cybergothic gemeenschappen, die krachtige, ultramoderne kapsels dragen, gewoonlijk in opvallende kleuren. Ik denk eigenlijk niet dat die kapsels vanuit die hoek zullen opduiken in het algemene modebeeld.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact