Kort golvend haar straightenen

Kort golvend haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb echt golvend haar en kan maar geen product vinden om het te straightenen. Het is t kort voor een stijltang. Ik zou zeker hulp willen. Bedankt.
 
Antwoord: Ik zou u aanbevelen om te kiezen voor thio-straightening. Dit is eigenlijk een permanent die uitgevoerd wordt zonder rollers. De bedoeling is om de golflotion te gebruiken om de chemische bindingen in het haar te breken.
 
Dit doet u door de golflotion aan te brengen en die door het haar te kammen tot het haar zacht is. Daarna spoelt u de lotion uit, doet u neutralisator op (en kamt u die door het haar) om het haar in een steiler golfpatroon in te sluiten.
 
U kunt dit thuis doen met een doe-het-zelfkit, maar roep dan wel de hulp in van een vriendin wanneer u langer haar hebt. Er zijn producten beschikbaar specifiek om het haar op deze manier te straightenen.
 
U zegt niet precies hoe kort uw haar is, maar ik zou u willen zeggen dat er nieuwe stijltangen op de markt zijn om superkort haar te straightenen. Misschien is dit voor u wel een betere optie dan een chemisch straighteningproces.
 
Afhankelijk van hoe kort uw haar precies is, weet ik niet of de gewone haarproducten om haar steil te stylen voor u van nut zijn. Deze producten zijn speciaal bedoeld om het haar in een steile configuratie te helpen houden met behulp van warmtestyling (fhn en stijltang). Bij korter haar vooral dan wanneer er een sterke natuurlijke golving is zijn de warmte en het vocht geproduceerd door de hoofdhuid gewoonlijk reeds voldoende om het straightenen na een korte periode ongedaan te maken.
 
De keuze is dus aan u: permanent straightenen of kiezen voor een nieuwe stijltang voor uw korte haar. Beide hebben zo hun voordelen en sluiten elkaar niet uit. Veel vrouwen kiezen voor chemisch straightenen om de hoeveelheid krul en golving in hun haar te reduceren en gebruiken daarna een stijltang om een zachte, gladde look te bekomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over het straightenen van haar