Bob steil houden

Bob kapsel op kinlengte
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik zou mijn schouderlange haar willen laten knippen in een gladde korte bob (kinlengte of korter). Zal ik in staat zijn om mijn nieuwe bob perfect steil te houden?
 
Hebt u tips? Is het mogelijk om kort haar te straightenen met een stijltang?

 
Antwoord: U kunt zeker en vast kort haar straightenen met een stijltang en als u het wilt steil houden, dan zult u eigenlijk een stijltang nodig hebben. U moet wel de juiste tang kiezen. Hoe korter het haar is, hoe dunner de pennen moeten zijn. Zo kunt u het korte haar toch nog door de tang bewegen.
 
Gebruikt u een grote stijltang, dan kunt u het haar enkel tussen de pennen drukken en het is eigenlijk het zachtjes drukken op de platen terwijl u langs de lengte van het haar gaat, dat het haar helpt te straightenen.
 
Kies dus voor een kleine stijltang van goede kwaliteit. Ga daarvoor naar een gespecialiseerde zaak. Kies er één waarbij u de warmtestand kunt regelen en die automatisch afslaat voor de veiligheid.
 
Tenzij u reeds vertrouwd bent met een stijltang, geeft u uzelf best wat oefentijd om gewoon te worden aan de tang. En zelfs al kent u alle geheimen van de stijltang, hou toch rekening met een leertijd om te leren omgaan met uw nieuwe kapsel.
 
Gebruik eveneens een goede conditioner en een beschermend product om uw haar niet te beschadigen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De voordelen van een keramische stijltang