Kinderen die elkaars haar doen

Meisjes die elkaars haar doen
Foto: Bigstock
Vraag: Mijn twee dochters – 8 en 10 jaar oud – doen graag elkaars haar (vlechten, paardenstaart, …). Is het oké dat kinderen elkaars haar doen? Ik bedoel, zal het haar niet beschadigd raken?
 
Antwoord: Er zijn zeker slechtere dingen die ze zouden kunnen doen dan elkaars haar vlechten … Tijdens het vlechten, kammen en samenbinden wordt wel een beetje haar uitgetrokken, maar het algemene effect is klein tot onbestaand.
 
Ik zou hen eerder proberen te enthousiasmeren tot iets nuttigs dan dat ik zou proberen om hen te onderdrukken in hun geestdrift omdat ze hun haar misschien een beetje zouden kunnen beschadigen.
 
Borstels en kammen:
 
Leer hen hoe ze hun haar moeten borstelen om het niet te beschadigen. Koop haarborstels uit zwijnenhaar, wat super zacht is voor de lokken en de natuurlijke oliën van het haar gelijkmatig verspreidt.
 
Leer hen dat hun haar het meest fragiel is wanneer het nat is. Kam het haar dus steeds erg zorgvuldig met een grofgetande kam nadat het gewassen is en er conditioner op is. De conditioner heeft een ontwarrend effect en maakt het makkelijk om het haar uit te kammen.
 
Producten en warmte:
 
Leer hen om ALTIJD een product te gebruiken dat beschermt tegen de warmte wanneer ze tools zoals een föhn, een stijltang of een krultang gebruiken. Leer hen precies hoe ze de tools op een veilige manier kunnen gebruiken bij zichzelf en bij hun vriendinnen/zussen.
 
Dit zijn zaken waar meisjes onvermijdelijk mee experimenteren, in het bijzonder op de leeftijd die uw dochters nu hebben. Moedig hen aan om producten en tools correct te leren gebruiken in plaats van u zorgen te maken dat ze hun haar misschien naar de knoppen helpen.
 
Correcte methodes:
 
Gewoonlijk is het niet het experimenteren met het haar dat zorgt voor de eigenlijke beschadiging, maar wel het feit dat heel wat meisjes de producten en tools niet op de correcte manier gebruiken. Leer hen om eerst de instructies zorgvuldig te lezen en ze ook te volgen. U kunt ze ook laten naar instructievideo’s laten kijken en haarstylingblogs laten lezen, zodat ze van in het begin leren hoe veilig vlechtjes en andere zaken te maken.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Kinderen, kapsels en haarverzorging