Kapsels voor kalende mannen

Kalende man
Foto: Shutterstock
Vraag: Kunt u me enkele tips geven voor kapsels voor kalende mannen? Waarop moet zo’n man letten bij het kiezen van een kapsel en zou hij kale plekken moeten camoufleren of is het ok om die te tonen?
 
Antwoord: Bij het kiezen van een kapsel maken veel kalende mannen de fout dat ze de zaken eigenlijk slechter maken. De snit maakt kalende en uitdunnende zones meestal dunner en dunner verspreid.
 
Een goede snit voor iemand die kaal wordt, zorgt ervoor dat het overblijvende haar de hoofdhuid meer efficiënt bedekt. Dit bekomt u gewoonlijk door het haar in een gelaagd kapsel te knippen, korter dan de breedte van de “kalende zone”. Normaal, gezond haar ligt namelijk naast zijn buurharen. Maar wanneer het haar dun groeit en de haren zich op die manier groeperen, doet dit het haar er zelfs dunner en vaak draderig uitzien.
 
We kennen hem allemaal: de ongelukkige man wiens haar stilletjes dunner geworden is. Hij draagt het echter nog steeds langer en kamt het in een poging om de kale plekken te verbergen. Tot slot blijft hij over met draderige lokken die rond en over zijn hoofd gewikkeld zijn en zijn poging ziet er zó slecht uit dat hij beslist om voor het andere uiterste te kiezen en zijn hoofd kaal scheert.
 
Ik ga niet spreken vóór of tegen de geschoren look. De actuele haarmode voor heren gaat in de richting van langere kapsels, maar de geschoren snit is nog steeds een klassieke look die veel mannen graag hebben, vaak omdat ze hun haar beginnen te verliezen. Ik suggereer hier enkel dat een geschoren snit niet de enige oplossing is. (Het is zeker niet de beste optie in veel gevallen.)
 
Er bestaat niet die éne goede oplossing om het haar van een kalende man te knippen en te stylen, maar er zijn wel enkele tips die u kunt indachtig zijn.
 
Ten eerste: Wanneer het de bedoeling is om een uitdunnende zone te bedekken ( een zone waar het haar dun bezaaid is, maar niet minder dan 40 % dekking heeft in vergelijking met de zones met normale haardichtheid), dan zal het haar er voller uitzien en beter dekken wanneer u de lengte zodanig knipt dat die valt tussen éénderde en de helft van de breedte van de kale plek.
 
Heeft de kale plek bijvoorbeeld een diameter van 14 cm, dan moet u het haar in uniforme laagjes knippen van 5 tot 7 cm lang. Dit laat voldoende lengte toe om de hoofdhuid te bedekken met overlapping en laat toe dat het haar kort genoeg is om de richting waarin het ligt te verdelen zonder dat er een rafelige look ontstaat.
 
Ten tweede: wanneer het haar erg dun is (minder dan 40 % dekking), dan moet u korter gaan met de lengte, om toe te laten dat het haar een verspreide halo creëert in de uitdunnende zone. Zo kunt u een esthetisch aangenaam silhouet creëren dat de gezichtsvorm zal flatteren.
 
Denk eraan dat u het haar steeds korter kunt knippen, maar dat terugkeren naar méér lengte tijd vraagt. En zoek iemand die u kunt vertrouwen om u een EERLIJKE mening te geven over hoe uw haar eruitziet. Vooral bij mannen kunnen misstappen zich vermenigvuldigen en groeien met de tijd, terwijl een eerlijke vriend dit misschien tactvol had kunnen voorkomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Omgaan met haaruitval