Haar dat plots kroest

Kroezend haar
Foto: Zonecreative/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is altijd al steil geweest en plots gaat het nu kroezen, enkel bij de toplaag. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?
 
Antwoord: De enige manier om dit voorval te verklaren is dat u de bovenste laag blootgesteld hebt aan iets wat een verandering in de haartextuur veroorzaakt heeft.
 
Misschien heeft één of ander stylingproduct, een omgevingsfactor (zure regen), wrijving tegen bedlinnen of een welbepaalde stylingtechniek (zoals warmtetoepassingen) beschadiging veroorzaakt aan de buitenste haarlagen.
 
U moet eens goed nadenken over wat u recent allemaal gedaan hebt met uw haar. Kijk ook eens naar tekenen van beschadiging bij uw haar – droogheid, ruwheid, stroachtig gevoel. Constateert u iets dergelijks, dan moet u het haar grondig conditionen om verdere beschadiging te voorkomen.
 
Haar verandert zomaar niet spontaan van textuur of golfpatroon in één nachtje tijd. Er ligt gewoonlijk een omgevingsfactor of iets anders aan de basis van de verandering. Zonder te weten wat u gedaan hebt, waar u geweest bent en waaraan u blootgesteld werd, kan ik zelfs geen gokje wagen om de oorzaak van de plotse verandering van uw haar te achterhalen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér vragen over haar