U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kapsels voor een groot hoofd

Lang bob kapsel met zijdelingse pony

Vraag: Welk soort kapsel zal mijn grote hoofd kleiner doen lijken? Zou een bob iets zijn voor mij?
 
Antwoord: Kapsels voor een groot hoofd moeten steeds rekening houden met de verhouding van het lichaam en het evenwicht van het hoofd zelf. Is het hoofd gelijkmatig groot? Is het evenwichtig en geproportioneerd in zijn gelaatstrekken en vorm, dus gewoon groter dan verwacht?
 
De antwoorden op deze vragen zullen beslissend zijn voor het kapsel dat bij iemand past, maar hieronder vindt u enkele basisprincipes die kunnen helpen.
 
Hou het haar “klein”, daarmee bedoel ik vermijd kapsels met veel volume. Maak het haar niet vol en donzig, hoe mooi zo’n kapsel ook kan zijn, want al dat toegevoegde volume betekent enkel dat het hoofd er nóg groter gaat uitzien. U wilt niet noodzakelijk plat haar, maar u wilt er zeker niet uitzien als een ragebol.
 
Vermijd extreme kleuren. Niets zal het hoofd (en haar) méér doen opvallen dan een krachtige, diepe of flashy kleur. Dit omvat donkerbruin (zwart), koperrode of robijnrode tinten en boterachtige of platinablonde schakeringen. Deze extreme kleuren zijn soms prachtig, maar niet bij iemand met een groot hoofd.
 
Om het bij beeldspraak te houden: u wilt er toch niet uitzien als een lolly? Hou het bij natuurlijk uitziende tonen en kleuren. Deze kunnen de nodige warmte of koelte toevoegen aan de teint, maar ze zullen niet zoveel effect hebben op het formaat van het hoofd.
 
Denk steeds aan het totale plaatje. Het juiste kapsel is niet steeds gewoon een kwestie van evenwicht van het gezicht. Bent u klein of net groot, dan moet u uw look misschien een beetje aanpassen om dat verschil in verhouding wat te compenseren. Het zou eenvoudiger zijn mocht u gewoon één of twee factoren hebben om rekening mee te houden, maar niemand zei ooit dat het leven eenvoudig is.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact