Grofgetande kam

Haar kammen met een grofgetande kam
Foto: Depositphotos
Vraag: Is het gebruik van een grofgetande kam beter voor uw haar?
 
Antwoord: Het wonder van de grofgetande kam zit in het moment waarop die gebruikt wordt. Haar is extreem fragiel en delicaat wanneer het vochtig is.
 
Als u op vochtig haar een fijne kam of borstel gebruikt, dan zult u vermoedelijk gebroken lokken hebben, vaak zonder het te realiseren, en eindigen met haar dat klit. Hier komt de grofgetande kam in het spel. Hij beschadigt uw haar minder en is minder hard op uw natte lokken.
 
Ik raad altijd aan om in de douche of in bad met de grofgetande kam door uw haren te gaan net na het gebruik van conditioner. Zo krijgt u niet de klitten die onvermijdelijk zullen eindigen in haarbreuk en beschadiging. Hoe breder de tanden van de kam uiteen staan, hoe minder beschadigend de kam is voor uw haar.
 
Dit gezegd zijnde, moet u er ook steeds aan denken dat alle haar kwetsbaar en fragiel is wanneer het nat is. Kam uw haar dus zachtjes. Ga de klitten nooit te lijf met uw borstel of kam.
 
Probeer de klitten zachtjes te ontwarren door het gebruik van conditioner samen met uw grofgetande kam. En als dit niet werkt (en soms is dit het geval bij haar dat zwaar chemisch behandeld werd), laat het haar dan aan de lucht drogen en probeer achteraf de klitten zachtjes uit het haar te kammen.
 
Conclusie: ja dus, een grofgetande kam is beter voor het haar. Maar let steeds op bij vochtig haar en zet nooit druk op het haar wanneer het nog nat is, want dan zult u ontegensprekelijk eindigen met gebroken, versleten haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Haar ontwarren met een tangle teezer
 
Is het waar dat je nat haar niet mag borstelen?