Groeitempo van wenkbrauwen en wimpers

Wenkbrauwen en wimpers
Foto: Shutterstock
Vraag: Hoe snel groeien wenkbrauwen en wimpers?
 
Antwoord: Gemiddeld groeien wenkbrauwen en wimpers 0,3 tot 0,6 cm per maand. Wanneer iemand dus zijn wenkbrauwen of wimpers verliest (en de oorzaak voor dit verlies is weg) dan zullen de wimpers of wenkbrauwen gewoonlijk hersteld zijn in 6 tot 8 weken.
 
Het haar in deze specifieke delen van het gezicht groeit op een ander ritme (trager) dan het haar op de hoofdhuid of het lichaam en heeft gewoonlijk verschillende groeifases. De follikels van de wenkbrauwen en wimpers hebben typisch een groeifase die 4 tot 6 weken duurt, gevolgd door een 2 tot 3 weken durende overgangsfase en dan een rustfase van ongeveer 3 maanden. Op dit moment herhaalt de cyclus zich.
 
En net zoals bij alle follikels van het lichaam zijn de individuele haarfollikels van de wenkbrauwen en wimpers onafhankelijk in hun timing en kunnen ze erg verschillen. Dit verklaart waarom sommige vrouwen dun begroeide wimpers en wenkbrauwen hebben en waarom sommige andere vrouwen dikkere en vollere wenkbrauwen en weelderige wimpers hebben.
 
Het verklaart ook waarom u af en toe ontdekt dat één haartje van uw wenkbrauwen een mutant geworden is en drie of méér keer langer is dan zijn onmiddellijke buren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe snel groeit haar?
 
Moet je haarkleur passen bij je wenkbrauwen?