Extensions met klitten

Klittend haar
Foto: Voyagerix/Shutterstock
Vraag: Ongeveer vier maanden geleden had ik twee rijen extensions uit menselijk haar die ingenaaid werden. Dit was vooraleer ik ging reizen. Maar sinds ik reis, is het meer en meer onmogelijk geworden om die onder controle te houden (door het weer, het strand, gebrek aan tijd, enz…) en nu is er geen verschil tussen de extensions en mijn eigen haar: beiden zijn volledig samengeklit met als resultaat een enorme buil. Het duurt nu nog een maand vooraleer ik naar mijn kapper kan (ik ben nog steeds op reis en vertrouw geen kappers die geen Engels praten) en ik maak me zorgen en heb stress.
 
Ik denk dat het verwijderen van de extensions ook zal betekenen dat ik mijn eigen haar zal moeten laten knippen. Is mijn situatie uniek? Zijn de extensions verwijderbaar zonder dat ik de helft van mijn eigen haar verlies? Welke producten moet ik gebruiken? (Noot: de kapper van de extensions is niet mijn eigen kapper.) Wat doe ik ondertussen (die éne maand dus) wat wassen, borstelen enz… betreft?
 
Ik was mijn haar zelden en wanneer ik dit doe, probeer ik enkel mijn hoofdhuid te wassen. Ik borstel zelfs niet, want ik ben bang om mijn eigen haar uit te trekken. Ik heb ook reeds mijn haar dag en nacht samengebonden langs achter om nog méér klitten te voorkomen. HELP ME aub, ik zit vol zorgen.

 
Antwoord: Uw situatie is NIET uniek. Het is echter een teken dat u zo vlug mogelijk naar een kapper moet. Haast elk type extensions heeft regelmatige verzorging en onderhoud nodig. Vrouwen die gewoon zijn om extensions te dragen en te verzorgen, kunnen soms wat tijd rekken tussen twee verzorgingssessies in, maar dit mag nooit méér dan drie weken zijn.
 
Wanneer het gaat om genaaide extensions, dan is de haarverlenging vastgemaakt aan een gevlochten “spoor” bij de hoofdhuid. Gezien het feit dat het haar een goede cm per maand groeit, kan de vlecht waaraan het haar genaaid werd, vlug loskomen.
 
Ik moet ook zeggen dat het aantal klitten een aanwijzing is voor het feit dat u misschien extensions van mindere kwaliteit gekregen hebt en dat u geen passende verzorgingsinstructies kreeg. Het is eveneens mogelijk en waarschijnlijk dat beide factoren verantwoordelijk zijn voor uw huidige probleem.
 
Afhankelijk van hoeveel klitten er in uw haar zitten, zou ik sterk aanbevelen om naar een kapper te gaan en uw haarverlengingen zo vlug mogelijk te laten verwijderen. Ik zou geen maand meer wachten. De kans op irritatie van de hoofdhuid en mogelijke permanente beschadiging groeit naarmate u langer wacht. Indien nodig kunt u misschien de hulp inroepen van een lokale inwoner om iemand met een goede reputatie te vinden.
 
En wees er u van bewust dat u misschien wel een beetje van uw natuurlijke haar moet opofferen om van uw probleem af te geraken. Een goede kapper moet in staat zijn om de hoeveelheid af te knippen eigen haar te beperken, maar afhankelijk van de huidige conditie van het haar en de omvang van knopen en klitten, moeten er misschien bepaalde delen haar geknipt worden
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions