Jeukerige hoofdhuid na extensions

Vrouw met jeukerige hoofdhuid
Foto: Eniran Phonruang/Shutterstock
Vraag: Ik heb onlangs extensions laten aanbrengen (die genaaid werden) en mijn hoofdhuid is ongelooflijk jeukerig.
 
Ik wil mijn extensions niet laten verwijderen, maar het maakt me gek. Is er iets wat ik kan doen om deze jeuk te verlichten?

 
Antwoord: Het is belangrijk dat je de oorzaak van de jeuk achterhaalt. Als het gewoon een kwestie is van droogheid en daaropvolgende jeuk, dan kan je een vochtinbrengende conditioner direct op de hoofdhuid gebruiken en die dan eerst uitspoelen met lauw water en daarna met koud water.
 
Als de jeuk echter aanhoudt of als je ándere tekenen ziet van irritatie van de hoofdhuid, dan heb je misschien een allergische reactie en zal je naar de dokter moeten en eveneens de extensions moeten laten verwijderen. Zelfs al had je vooraf reeds extensions, toch kan het dat je nieuwe allergieën ontwikkeld hebt.
 
Als je echter géén tekenen van andere irritatie vindt en als het gebruik van de conditioner de jeuk niet verzacht, dan bestaan er anti-jeuk geneesmiddelen in vloeibare vorm. Deze zitten meestal in sproeiflessen en kunnen gesprayd worden of je kan een katoenen prop gebruiken om de vloeistof op de hoofdhuid te doen. Ik zeg het nogmaals, als de jeuk lánger dan twee dagen aanhoudt, moet je naar een dokter.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Zal ik door extensions kaal worden?