Extensions bewaren

Blond haar met extensions
 
Vraag: Hoe bewaar ik mijn extensions wanneer ze niet in gebruik zijn? Is plastiek goed? Hoe zijn haarverlengingen gewoonlijk verpakt? Heel erg bedankt!
 
Antwoord: Extensions zitten gewoonlijk verpakt in plastiek of cellofaan, afhankelijk van de fabrikant. Dit is om ze te beschermen en netjes te houden tijdens het verschepen en verdelen.
 
Extensions die uitneembaar en herbruikbaar zijn, moeten zorgvuldig gewassen worden om elk overblijfsel van product te verwijderen en grondig gedroogd worden. Daarna moeten ze opgeborgen worden is een luchtdichte verpakking om ze proper, veilig en droog te houden.
 
Het wassen dient om verkleuring veroorzaakt door stylingproducten te voorkomen. Dit is vooral problematisch bij lichtere haarkleuren. Sommige haarlakken, gels en andere producten kunnen vergeling veroorzaken wanneer ze lang op de extensions blijven.
 
En de haarverlengingen trekken ook makkelijker vuil en stof aan wanneer er product op zit. Sommige producten worden ook kleverig na verloop van tijd en zo ontstaan klitten en knopen in de extensions.
 
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de extensions droog zijn vooraleer u ze opbergt. Vooral bij extensions gemaakt van natuurlijke haarvezels kan het achterblijven van vocht ervoor zorgen dat er schimmel en een onaangename geur ontstaan in de haarvezels. Zelfs synthetisch haar kan een sterke geur ontwikkelen wanneer het niet volledig droog is.
 
U kunt uw propere, droge extensions opbergen in een plastiekzak als u wilt, op voorwaarde dat de zak voldoende groot is. De extensions mogen niet gekneld zitten en moeten makkelijk uitgehaald kunnen worden. Persoonlijk verkies ik de nieuwere verpakkingen voor voeding. Ze bestaan in een aantal formaten en u kunt de extensions er makkelijk inleggen.
 
Plaats de verpakking op een donkere plaats (of minstens weg van blootstelling aan zonlicht) UV-licht kan de kleur verbleken wanneer de extensions voortdurend en herhaaldelijk eraan blootgesteld zijn. Zet de extensions gewoon in uw kleerkast of in een lade of kastje wanneer u ze niet nodig hebt.
 
©Kapsels.net
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
 
Zie ook: Hoe een afgeknipte paardenstaart bewaren