Aanbrengen van extensions

Het aanbrengen van extensions
 
Vraag: Ik zou willen weten welke de beste extensions zijn. En welke methode is de beste: weave of fusie of zijn er nog andere toepassingen?
 
Antwoord: Elk van de basismethodes om extensions aan te brengen, heeft zijn eigen lijst met voor- en nadelen met aanbevelingen voor de verschillende individuen. De resultaten zijn lichtjes verschillend, afhankelijk van de gekozen methode en alles hangt echt af van enkele belangrijke factoren:
 
 1. Uw budget
 
 2. Uw bereidheid/bekwaamheid tot verzorging van de extensions
 
 3. Uw gewenste resultaten
 
Het budget is een grote factor, want de kostprijs van de verschillende methodes van haarverlengingen kan erg verschillen. Het aannaaien en de bondingmethode, waarbij de extensions aan het natuurlijke haar bevestigd worden, kosten minder dan de fusiemethode. Genaaide extensions kunnen reeds voor ongeveer een goede 100 euro, terwijl een hoofd vol fusie extensions méér dan 700 euro kan kosten.
 
De eigenlijke kostprijs verschilt wel van salon tot salon en is ook afhankelijk van het land waar u woont. Kijk dus eerst even rond. En dan is er ook de kwaliteit van het gebruikte haar: nog een belangrijke factor.
 
Alle methodes van extensions vragen eigenlijk wel dat u uw haarverzorgingsroutine een beetje aanpast. Bespreek best vooraf met de kapper welke speciale verzorging nodig is (en welke producten u moet gebruiken) voor de specifieke extensions die hij aanbiedt. Veel salons eisen dat u ENKEL hun producten gebruikt. Anders krijgt u geen garantie.
 
Met andere woorden: gebruikt u hun haarverzorgingsproducten niet, dan staan ze niet achter de extensions en hebt u problemen, dan zullen ze u niet helpen. In sommige gevallen kunnen die bijkomende producten wel 35 tot 50 euro extra kosten. Meestal wordt eveneens gevraagd om regelmatig te komen voor een onderhoudsbeurt. Ook hiermee moet u rekening houden bij het berekenen van de totale kostprijs.
 
Tot slot spelen de gewenste resultaten een belangrijke rol. Wilt u enkel een langharige look voor een speciale gelegenheid, dan kunt u kiezen voor een haarstukje en een kapsel met lange paardenstaart hebben voor enkele euro’s. De extensions kunnen in slechts enkele minuutjes aangebracht worden (en later opnieuw verwijderd worden).
 
Wilt u gewoon op bepaalde plaatsen wat volheid en volume geven aan uw haar, dan kunt u kiezen voor gelijk welke basismethode, afhankelijk van uw budget. Moeten de extensions slechts een korte periode in uw haar blijven, bedenk dan wat het makkelijkst en goedkoopst is.
 
Het is echt wel aan te raden om de kostprijs en kwaliteit te gaan vergelijken. Ga eens langs bij verschillende salons in uw streek en vraag naar referenties van klanten voor elk type dienstverlening. Spreek dan eens met de klant: zo krijgt u een beter idee van wat u kunt verwachten.
 
©Kapsels.net
Foto: Mary Berkasova/Shutterstock
 
Zie ook: Nadelen van haarverlengingen