U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Dun of fijn haar bleken

Vraag: Ik heb erg zacht, maar echt dun/fijn haar. Ik ben een brunette en wil naar blond gaan. Mijn haar ziet er nu gezond uit, maar ik ben bang dat het bleekmiddel het zal beschadigen. Is het riskanter om te kiezen voor blond wanneer u fijn haar hebt?
 
Haar bleken Antwoord: Het bleken van dun haar is potentieel riskanter in de zin dat het sneller verheldert dan dikker haar. Dit kan gunstig of destructief zijn. Uw haar zal sneller en makkelijker liften of verhelderen, dus is het heel belangrijk om het bleekmiddel op tijd uit te spoelen om een te lange inwerking en excessieve beschadiging te voorkomen.
 
Ik zou aanraden om stap voor stap naar blond te gaan. Kies voor enkele highlights in de bovenste helft van uw haar. Wacht een tweetal maanden vooraleer u de wortels van de bestaande highlights bijwerkt en voeg er nog enkele aan toe. Doe dit constant tot u de gewenste blonde kleur bekomt. Denk eraan: hoe lichter u gaat, hoe sneller u de uitgroei zult zien en hoe vaker u de wortels zult moeten bijwerken.
 
Ik adviseer om dit in een kapsalon te laten doen, behalve wanneer u een vriend of verwant hebt die ermee vertrouwd is en ervaring heeft in het verhelderen van bruin haar naar blond.
 
Ik merk ook dat het verven van de wortels met een lichtere bruine of donkere blonde kleur (gekocht in de supermarkt) tussen twee bezoeken aan het kapsalon door helpt om de tijd tussen het bijwerken van de wortels wat langer te maken. U kunt dit zelf doen op een relatief veilige manier. Koop een kleuring die ergens tussen niveau 6 en 8 zit. Het nummer staat steeds in één van de hoeken van de verpakking. Probeer iets met de vermelding “as”, bijvoorbeeld “licht asbruin”. Het kleurnummer hiervoor zal vermoedelijk 6.1, 7.1 enz … zijn.
 
De .1 duidt aan dat de kleur een askleur is. Deze kleurnummeringen verschillen van merk tot merk. Bekijk dus goed de verpakking op zoek naar iets dat erop wijst dat het gaat om een asbruine of donkerblonde kleur. As verhindert dat het haar geel of koperkleurig wordt. Is uw haar erg donkerbruin, ga dan niet lichter dan een niveau 6 (lichtbruin). Hebt u medium tot lichtbruin haar, dan kunt u niveau 7 of 8 gebruiken.
 
Breng deze verf enkel op de uitgroei of wortels van uw haar aan. Dit creëert een lichter bruin of donkerblond op de wortels en vermengt zich gelijkmatiger met het haar met highlights. Via deze techniek kunt u gerust vier tot vijf maanden wachten vooraleer u opnieuw highlights laat aanbrengen. U bespaart ook geld en vermijdt dat het haar té veel behandeld wordt en beschadigd geraakt.
 
 
Zie ook:
 
Haar kleuren
 
Vragen & antwoorden over haar
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact