Haarkleur die donkerder wordt

Grijs haar in een bob geknipt
Foto: Maaleen/Shutterstock
Vraag: Ik ben 63 jaar oud en mijn haarkleur wordt donkerder ipv grijs te worden. Dit is vervelend omdat mensen niet geloven hoe oud ik ben. Ik zou willen weten wat er gebeurt met mij.
 
Antwoord: Je moet weten dat ik heel wat mails krijg van dames van uw leeftijd (en van veel dames die nog jonger zijn) die klagen dat ze grijs worden, dus is het eens verfrissend om een vraag te krijgen van iemand met een ander probleem.
 
Er zijn heel wat zaken die iemands haarkleur kunnen be´nvloeden. Soms is het genetisch. Soms is het een reactie op geneesmiddelen. Soms is het een neveneffect van een dieet. Het kan ook het resultaat zijn van mineralen in het water dat u drinkt. En het kan zelfs een combinatie zijn van enkele of van al deze factoren.
 
Mijn eerste advies is om met uw dokter te praten om zeker te zijn dat er geen medische oorzaak aan de basis ligt. Indien dit wel het geval is, dan kunt u die behandelen. En daarnaast moet u eens nadenken over de medicatie die u inneemt, over het mineraalgehalte van uw water en over uw voeding (dit zijn zaken die meestal kunnen besproken worden met uw huisarts).
 
Ik zou u graag mÚÚr advies of informatie geven, maar eerlijk gezegd heb ik niet genoeg info over u om te bepalen (of te raden) wat de oorzaak zou kunnen zijn van het donkerder worden van uw haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Grijs haar dat donkerder wordt