U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Kleuren  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Zuiver Haar en Kleurspoelingen

Vraag: Ik vind het leuk om bangelijke kleuren uit te proberen op mijn haar en mijn moeder heeft me steeds afgeraden om mijn haar vooraf te wassen. Ze zegt dat de oliën in mijn niet gewassen haar de kleur béter vasthouden. Dus, in plaats van de gebruiksaanwijzing te lezen, wachtte ik een dag of twee, deed dan de kleurspoeling op mijn haar en liet die een tijdje inwerken, spoelde die dan uit tot ik zuiver water had, waste mijn haar, voegde de tube conditioner toe indien nodig en klaar was kees.
 
Natuurlijk waren dit allemaal kleurspoelingen, dus het maakte eigenlijk niet uit of ze niet zo lang als nodig goed bleven.
 
Nu is moeder niet meer in de omtrek. Toen ik laatst een kleuring kocht, nam ik eens mijn tijd om de gebruiksaanwijzing te bekijken en wat zag ik? De éérste stap is het haar wassen (zonder conditioner) en dan drogen. Er staat te lezen: zorg dat het haar zuiver is en veel van die dingen. Mijn vraag voor jou is: maakt het inderdaad iets uit voor de kleuring als het haar zuiver is?

 
Antwoord: Het maakt inderdáád iets uit. In de meeste gevallen moeten kleurtoepassingen of andere chemische methodes uitgevoerd worden op zuiver haar. Voor een kleuring moet het haar zuiver en droog zijn. De aanwezigheid van té veel natuurlijke olie op het haar kan het indringen van de kleurbestanddelen verhinderen. Het eindresultaat is een vermindering van de kleurintensiteit en/of een kleur die minder lang meegaat.
 
Een pluspunt dan weer is dat zelfs met kleurspoelingen, het toepassen van kleuring op haar dat natuurlijke oliën in zich heeft doordat het niet pas gewassen is, een bescherming betekent tegen mogelijke haarbeschadiging bij herhaaldelijk kleuren. Het is echter niet nodig om langer dan een dag te wachten.
 
Je kan je haar gewoon wassen en het ’s anderendaags kleuren en behoorlijke resultaten bekomen met voldoende bescherming tegen beschadiging. De grootste reden voor het advies om het haar te wassen en te drogen vóór het kleuren is om er zeker van te zijn dat er geen enkel stylingproduct in je haar aanwezig is.
 
Stylingproduct in je haar hebben kan ongelijke kleurresultaten veroorzaken en vrouwen die dit dagelijks gebruiken, moeten er zéker voor zorgen om alle restanten te verwijderen om zéker te zijn dat die zich niet mengen met het kleurproces. Zuiver haar is niet alleen een garantie voor egale kleurresultaten, het kan ook helpen om de kleur langer te behouden.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact