Zélf extensions aanbrengen

Extensions plaatsen
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
Vraag: Ik heb érg broos en ruw haar dat héél makkelijk afbreekt. Hoe slaag ik erin om het tot onder de schouders te doen groeien? Heb je doe-het-zelf tips in verband met hoe ik extensions kan aanbrengen en er nog stééds natuurlijk kan uitzien?
 
Antwoord: Je moet starten met het dagelijks conditionen van je haar met behulp van een proteïnerijke conditioner om sterkte en vocht aan je haar toe te voegen. Zorg er wél voor dat je het haar érg fatsoenlijk behandelt, hou je hoofdhuid zuiver en ga je haar conditionen en je zou binnenkort al een verbetering in het groeitempo van je haar moeten vaststellen.
 
Wat doe-het-zelftips in verband met het aanbrengen van extensions betreft, is het antwoord neen. Dit is géén methode die je ooit zélf mag uitproberen. Onjuist uitgevoerde extensions kunnen leiden tot afbreken van haar en haar dat losgerukt wordt van de hoofdhuid door de spanningspunten op de hoofdhuid, afhankelijk van de gebruikte extensionsmethode. Dit is dubbel zo problematisch als je reeds broos haar hebt dat makkelijk afbreekt.
 
Extensions op de juiste manier aanbrengen vraagt uitgebreide training voor een veilige uitvoering en om een natuurlijke look te bekomen. Als je je haren wil vermeerderen terwijl ze aan het groeien zijn, dan is de béste oplossing het dragen van een geïntegreerd haarstukje (pruik). Dit bestaat uit een kap waar je je natuurlijke haren kan doortrekken en zo een dikkere, voller uitziende kop haar kan bekomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions