Shampoo voor zacht water

Schuimend haar tijdens het wassen
Foto: Kritsada Namborisu/Shutterstock
Vraag: Kan je mij een shampoo aanbevelen die zacht water zal bestrijden, want dat maakt mijn haar dat reeds krult nog méér krullend? Ik vermoed dat een shampoo met een PH (zuurtegraad) hoger dan 7 is wat ik nodig heb?
 
Antwoord: Na wat opzoekwerk vond ik dat de Lush Company een compacte shampoostaaf maakt voor gebruik in gebieden met zacht water. Gebruikers zijn tevreden over de doeltreffendheid, maar klagen soms wel over het feit dat die shampoo wat kruimelig is.
 
Een andere optie is misschien het gebruik van een shampoo met een hoog alkalinegehalte, zoals een reinigende shampoo (Quantum heeft er zo een geweldige).
 
Je zou ook kunnen een shampoo gebruiken die voor volume zorgt zoals Prell. Die heeft de neiging om minder restant achter te laten op het haar en doet het zo voller lijken en voelen.
 
Zo’n shampoos hebben gewoonlijk ook een hoger alkalinegehalte. Het spoelen met koud water lijkt eveneens het probleem van té zacht water op te lossen.
 
Als laatste toevlucht, kan je ook minerale zouten (zoals Epsom zouten) proberen in een mengeling van ¼ kopje per 4 liter water om het haar mee in te zepen terwijl je het wast.
 
De minerale additieven zouden de zachtheid van het water moeten bestrijden, terwijl het spoelen met het zachter water zal helpen om de overblijfselen van die minerale zouten te verwijderen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Putwater en haarproblemen