Wimpers permanenten en krullen

Wimpers krullen met een wimperkruller
Foto: Depositphotos
Vraag: Hoe werkt het permanenten van wimpers en is dit veilig? Is dit duur en hoelang gaat dit mee? Bestaan er goedkopere alternatieven om mijn wimpers te krullen zonder dat ik ze hoef te permanenten?
 
Antwoord: Het permanenten van wimpers werkt volgens hetzelfde principe als een traditionele permanent. Er worden veel van dezelfde chemicaliën gebruikt, maar dan wel in een oplossing die veel veiliger is, gezien de plaats waar die wordt toegepast.
 
Wat de veiligheid van het permanenten van wimpers betreft, kan ik u enkel zeggen dat u – wanneer u van plan bent om zo’n behandeling te laten uitvoeren – een erg bedreven iemand moet vinden die u referenties kan geven van andere klanten die hetzelfde door hem hebben laten doen. Wanneer u wat gaat surfen, zult u zowel positieve als negatieve commentaren aantreffen en vele negatieve reacties zijn echte horrorverhalen.
 
Mijn eigen houding is dat ik elk proces dat het aanbrengen van zo’n sterke chemicaliën vereist, niet zou aanbevelen zo dicht bij de ogen, want dit zijn zo’n vitale organen. Maar het is natuurlijk uw keuze en als volwassene kunt u zelf beslissen. Ik moedig u enkel aan om een geïnformeerde beslissing te nemen.
 
Er bestaat een manier om wimpers te krullen zonder permanent. Daarvoor gebruikt u een traditionele wimperkruller. Vindt u er geen in de winkel, dan kunt u er makkelijk één aantreffen op het internet. Zo’n kruller omvat een metalen vormer en een rubberen bumper die u tegen het ooglid plaatst, zodat de wimper tussen de bewegende delen steekt.
 
Door het samenduwen komen de twee delen samen en wordt de wimper hervormd door die gespannen te trekken in een gebogen vorm. Door dit te doen onmiddellijk na het aanbrengen van volumegevende mascara kunt u de look van vollere, krullende wimpers creëren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe snel groeien wenkbrauwen en wimpers?