De vorm van de wenkbrauwen

De ideale wenkbrauw
 
Wanneer we het onderwerp haar en schoonheid (speciaal bij vrouwen) behandelen, vergeten we vaak het onderwerp wenkbrauwen ook te behandelen. Naast de mond zijn de wenkbrauwen een van de meest beweeglijke onderdelen in ons gezicht en geven daarom veel uitdrukking.
 
Zelfs al heb je ooit in je leven maar een klein beetje nagedacht over de expressies in de gezichten van stripfiguren, dan weet je dat veel van de emoties worden vertaald door de wenkbrauwen. Dit maakt het nog belangrijker dat we goed op de hoogte zijn hoe wij ze op de juiste manier verzorgen, maar ook in model brengen.
 
Een ideale wenkbrauw wordt gevormd volgens de volgende drie lijnen. Hij begint aan de buitenste rand van de neusvleugels, heeft zijn hoogste punt precies boven de buitenrand van de iris en gaat net voorbij de buitenste ooghoek. Wanneer we met een liniaal een denkbeeldige lijn zouden trekken van de neusvleugel naar de buitenste ooghoek en vervolgens deze lijn zouden verlengen, dan zou de buitenste punt van de wenkbrauw deze lijn precies moeten raken.
 
Voor vrouwen flatteert het wanneer de aanzet van de wenkbrauw vol is en geleidelijk naar de zijkanten dunner wordt. De wenkbrauwen van mannen zijn op zīn mooist als ze vanaf de zijkanten vol beginnen en naar het midden van het gezicht toe geleidelijk dunner worden.
 
Je dient bij het vormen van de wenkbrauwen ook rekening te houden met de balans van de andere trekken in het gezicht. Hier zijn een paar suggesties voor veel voorkomende gezichtsproblemen:
 
Laag voorhoofd: Bij een erg laag voorhoofd kan zelfs de meest middelmatige wenkbrauw boog de indruk wekken dat je altijd verbaasd bent. Probeer bij het epileren de boog iets te verlagen om het voorhoofd meer hoogte te geven.
 
Breed uit elkaar staande ogen: Wanneer iemand breed uit elkaar staande ogen heeft, dan kun je de impressie van dichter op elkaar staande ogen wekken door de wenkbrauwen wat meer naar het midden te laten doorlopen. Wees echter voorzichtig geen "frons" impressie te wekken.
 
Dicht bij elkaar staande ogen: Door de wenkbrauwen wat dichter naar de binnenste ooghoek te modelleren en de buitenzijden iets te verlengen, kun je de indruk wekken dat de ogen iets verder uit elkaar staan.
 
Rond gezicht: Vrouwen met ronde gezichten zullen van mening zijn dat een wenkbrauw met een hogere boog die wat meer doorgetrokken wordt in de richting van de konen de indruk van een smaller gezicht zal wekken.
 
Lang gezicht: Maak bij een lang gezicht de ronding van de wenkbrauw iets platter tot bijna plat. Hierdoor zal het gezicht korter lijken. Zorg er in dit geval voor dat de wenkbrauwen niet voorbij de buitenste ooghoeken komen.
 
Vierkant gezicht: Houdt de boog hoog en rond naar de buitenkant waardoor een vierkant gezicht wat meer ovaal lijkt.
 
Wenkbrauwen voor en na
 
Om de juiste manier van het vormen van de wenkbrauwen te kunnen demonstreren, vroegen wij de hulp van een model wier wenkbrauwen wij mochten modelleren. Op de foto voorafgaand aan de behandeling zie je dat de wenkbrauwen een ronding aan het eind vertonen. De wenkbrauwen zelf zijn overal nagenoeg even dik.
 
De foto na de behandeling laat de nieuw gevormde wenkbrauwen zien. We hebben de boog aan de buitenzijde zorgvuldig uitgedund en hebben hiermee de uitdrukking van de ogen versterkt. Omdat het gezicht van het model een enigszins langwerpige vorm heeft, hebben we de boog wat afgezwakt. En omdat zij over iets grovere gezichtseigenschappen beschikt, is de dikte van de wenkbrauwen gehandhaafd om meer balans in het gezicht te geven.
 
Tenslotte laat de laatste foto het eindresultaat zien, waarbij de wenkbrauwen iets bewerkt zijn met een bruin wenkbrauwpotlood om ze wat meer gevuld te laten lijken en vervolgens hebben we de wenkbrauwen opgeborsteld met een wenkbrauwenborsteltje.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Moet je haarkleur passen bij je wenkbrauwen?
 
Hoe snel groeien wenkbrauwen en wimpers?