Krullend Haar en Volume

Haardroger met diffuser
 
Vraag: Hoe bekom je volume? Ik heb krullend haar dat wel volume kán bevatten, maar ik slaag er niet in om dat te bekomen. En wanneer je een lage paardenstaart hebt of je haar gewoon los laat hangen, hoe krijg je dan die “bobbel” bovenaan?
 
Antwoord: Wel, met krullend haar zal je stééds een zeker volume hebben, maar om de hoeveelheid volume te verhogen, moet je de integriteit van je krullen behouden bij het drogen of het haar zó drogen dat je de grootst mogelijke lift bekomt.
 
Dit kan je het bést doen met een diffuser op je haardroger en door met je vingers het haar wég van de hoofdhuid te houden tijdens het drogen. Het is niet nodig om stevig aan het haar te rukken, want dan gaat de krul weg. Til het haar gewóón op, waarbij je de vingers als een kam gebruikt.
 
Je moet het haar ook niet vollédig drogen en je moet vermijden om op het einde nog véél met je vingers door het haar te gaan, want dat zal de krul doen afnemen en kan leiden tot kroezen. Je kan een gladmakend serum gebruiken en indien gewenst haarproducten die de krul glad maken om de krullen zijdezacht en intact te houden bij het drogen en stylen.
 
Wat die “knobbel” betreft waar jij over spreekt, weet ik niet precies wat je bedoelt, maar ik zal een gokje wagen: ik denk dat je het haar bovenaan wil liften. Zoals bij het opbouwen van volume, is dit iets wat je kan doen tijdens het drogen: til het haar op dat deel van je hoofd wat op bij het drogen van de hoofdhuidzone.
 
Door het haar bij de hoofdhuid wat méér te drogen en het bij de uiteinden wat natter te laten, zal je het nodige gewicht behouden om te voorkomen dat het haar gaat wegvliegen terwijl je zoveel mogelijk lift probeert te bekomen.
 
Deze lift bij het voorste deel van het kapsel behouden is eenvoudig eens het haar op die manier gestyled is. Je hoeft énkel wat haarlak op te doen voor extra versteviging. Wil je een lage paardenstaart dragen en de lift vooraan behouden, trek dan het haar niet echt naar achter, maar neem het gewoon samen in de nek. Als je trekt aan je haar, zal je de lift waar je zó hard aan gewerkt hebt, onmiddellijk afplatten.
 
Zie ook: Méér over krullend haar