Vollere baard

Man met een baard
Foto: Syda Productions/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik kwam juist jouw site tegen. Hij bevalt me wel en ik heb een vraagje. Ik probeer mijn baard te laten groeien en dat lukt wel. Hij groeit al wat, maar is dun, in tegenstelling tot mijn haar dat erg dik is. Ik vroeg me af of er iets is wat ik kan doen om mijn baard voller te krijgen. Bedankt.
 
Antwoord: Gezichtshaar groeit grotendeels op dezelfde manier als hoofdhaar en ruwweg aan hetzelfde tempo of soms nog sneller. In feite is het grootste verschil dat gezichtshaar ruwer van textuur is en vaak méér krult.
 
Hoe dan ook, net als bij hoofdhaar is er weinig wat je kan doen om de manier waarop haar groeit te veranderen - zowel tempo als groei als dichtheid – tenzij je een specifieke aandoening hebt die abnormale groei veroorzaakt (of een abnormaal gebrek aan haar). In geval van vermoeden van abnormale haarontwikkeling (ofwel overproductie ofwel onderproductie) zal je een dokter moeten opzoeken om de aandoening van het haar te laten bepalen en de oorzaken te zoeken.
 
In de mééste gevallen echter is het gewoon een kwestie van individuele genetica en leeftijd. Jonge mannen zullen gezichtshaar ontwikkelen aan een verschillend tempo. Sommige jongelui moeten zich al dagelijks scheren als student, terwijl anderen reeds twintigers zijn en nog niet veel gezichtshaar ontwikkelen.
 
De positieve noot is dat de meeste mannen zullen ontdekken dat hun gezichtshaar dikker wordt naarmate ze ouder worden, dus in de meeste gevallen is het krijgen van een vollere baard gewoon een kwestie van geduld.
 
De sleutel voor jouw persoonlijk succes momenteel is het vinden van een baardstijl die jou staat, rekening houdend met de hoeveelheid baardharen die je op dit moment hebt. In het geval dat het baardhaar niet zo dicht is, zal het helpen om de baard iets langer te houden.
 
Als je echter een piekfijne look verkiest en je bang bent dat extra lengte je baard té weelderig zou maken, kan je altijd een beetje pommade gebruiken en een natuurlijke brushborstel om een gladdere, méér nauwkeurig getrimde look te bekomen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De verschillende soorten baarden en snorren