Verticale laagjes

Verticale lagen knippen
 
Vraag: Kan je uitleggen hoe je verticale laagjes brengt in lang haar, zodat je je lengte behoudt maar toch wat hoogte kan creëren?
 
Antwoord: De logica vertelt ons dat hoe langer een haarlok is, hoe méér gewicht er is. Dit is de reden waarom de mééste kapsels voor lang haar zonder laagjes plat tegen de schedel liggen (of plat vallen hoe je ze ook gaat stylen). De eigen lengte van het haar doet het naar beneden toe wegen. Het gewicht van lang haar kan er óók voor zorgen dat de natuurlijke golving verdwijnt en kan de natuurlijke haarkrul uitrekken.
 
We kennen allemaal vrouwen met natuurlijk golvend haar die hun haar lang laten groeien en een driehoekig silhouet zien verschijnen omdat het haar méér gaat krullen bij de uiteinden (waar er minder gewicht is om de lagere delen van het haar naar beneden te trekken). Het haar ligt bovenaan dicht tegen de schedel aan en gaat naar buiten staan naarmate je verder je naar beneden gaat.
 
Véél vrouwen pruttelen tegen wanneer ze het woord “snit” horen, want ze hebben héél wat tijd en energie geïnvesteerd in het laten groeien van hun haar. Ze zijn bang dat de kapper van plan zal zijn om héél wat centimeters te gaan knippen om het haar er voller te laten uitzien en bovenaan het hoofd wat méér lift te creëren.
 
Alhoewel, met verticale laagjes – wat gewoon betekent dat je laagjes in het haar knipt terwijl je een verticale snijlijn (op en neer) volgt – zal het haar nog steeds éven lang zijn, maar de bovenste lagen van de lokken worden geleidelijk op kortere lengtes geknipt waardoor de natuurlijke golving en krul van het haar béter kan gevormd worden en zo kan je het haar met méér lift gaan stylen bij de wortels. Dit voegt hoogte toe aan het kapsel.
 
Haar in laagjes knippen
Foto: Alpa Prod/Shutterstock
De hoeveelheid hoogte die kan bereikt worden hangt af van het golfpatroon en van de textuur van het haar, alsook van de methode die gebruikt wordt om te stylen. Grof haar met slechts een gematigde hoeveelheid golving zal misschien een haardroger en het gebruik van de vingers vragen om het haar wég van de hoofdhuid te liften tijdens het drogen om toch een hoogte van betekenis in het gelaagde kapsel te bekomen. Aan de andere kant zal fijn haar dat van nature érg krullend is, gewoon wat stylingproduct en een kam vereisen op het vochtige haar om alle gewenste hoogte te bereiken.
 
Maar aangezien het haar bij de “basis” van het hoofd (de lagere randen van de haarperimeter) niet veelbetekenend geknipt wordt bij het verticale laagjeskapsel, verlies je géén lengte in het totale kapsel. Wat je bereikt is méér volheid en een beter evenwichtig volume over héél het kapsel.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Hoe haar knippen
 
Hoe vaak moet ik laagjes laten bijknippen?