Vernielde natuurlijke krul

Stijltang met krullend haar
Foto: Shutterstock
Vraag: Kan het té veel straightenen van het haar (met een steiltang) ervoor zorgen dat de natuurlijke krul verdwijnt? Het haar bij mijn voorhoofd is nu steil en dat is het nog nooit geweest. Ik ben bang dat ik de krul vernield heb. Wat kan ik doen om dit probleem op te lossen?
 
Antwoord: Het is steeds mogelijk om het haar te beschadigen door warmtestyling. Eén van de eerste tekenen van haarbeschadiging is verlies van elasticiteit en kracht. Dit verklaart waarom het zo belangrijk is om extra beschermende producten te gebruiken wanneer je van plan bent om het haar te stylen met warmte.
 
Ik raad aan om je haar eerst een diepteconditioning te geven. Zoek naar een conditionercrème die rijk is aan vocht en proteïnen. Doe de crème op het haar, bedek het hoofd met een plastieken kap en wikkel je hoofd in een warme handdoek (uit de droogkast). Laat alles zitten gedurende 20 minuten.
 
Spoel het haar achteraf met lauw of koud water en druk met een handdoek op het haar om het teveel aan water te verwijderen. Laat het haar drogen op natuurlijke wijze of vorm met behulp van een handdoek een tulband en laat die wat op het haar om het vocht te doen weggaan.
 
Het herstellen van de vocht-/proteïnebalans in het haar zou moeten helpen om de elasticiteit en krul ervan te herstellen, maar je zal vermoedelijk de diepteconditioning tenminste één keer per week moeten herhalen om uiteindelijk betere resultaten vast te stellen.
 
Ondertussen vermijd je best warmtestyling indien mogelijk, om het haar de kans te geven te rusten en vanzelf te herstellen. De natuurlijke oliën geproduceerd door de hoofdhuid en follikels zijn perfect geschikt om vochtherstellend te werken en het haar te beschermen tegen omgevingsschade.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverzorging