Verende krullen maken

Lang haar met verende krullen
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Vraag: Hopelijk kan je deze vraag beantwoorden! Onlangs deed een kapster verende krullen in mijn lang, tot aan mijn taille komend haar met een steiltang! Ik probeerde dit thuis op mijn eentje na te doen met mijn eigen {merknaam weggelaten} straightener, maar het resultaat trok op niets – mijn lokken hadden nét scherpe bochten.
 
Ik vermoed dat het apparaat van de kapster een steil- en krultang twee in één was en de warmte-elementen waren overal. Waar zou ik zo’n tang kunnen vinden voor een redelijke prijs?

 
Antwoord: De beste manier om dit te weten te komen is om het te vragen aan je kapster. Vraag haar welk model ze gebruikte en waar je zoiets kan kopen. Het zou me erg verbazen moest ze weigeren om jou die informatie te geven.
 
Als je echter voor één of andere reden geen contact kunt zoeken met de kapster die jouw krullen gemaakt heeft, dan kan ik zeggen dat er tegenwoordig een aantal gecombineerde tangen op de markt zijn in alle soorten prijsklassen (tussen de 20 en 150 euro). De verschillen zijn afhankelijk van de fabrikant en het product zelf en zijn kenmerken. Ga ofwel naar je lokale schoonheidszaak om zo’n tang te zoeken of zoek op het internet naar “steil- en krultang” en kijk of er tussen de zoekresultaten iets zit wat lijkt op de tang van je kapster.
 
Zelfs met deze opties moet je steeds voor ogen houden dat de bekomen resultaten misschien eerder te maken hadden met de gebruikte techniek dan met de tang zelf. Steiltangen kan je gebruiken om golven in het haar te brengen door de lokken haar door de tang te laten glijden met de tang gehoekt, zowat op dezelfde manier als je een schaar zou gebruiken om een lintje te doen krullen.
 
Deze meer geavanceerde technieken vragen vaak heel wat oefening en het kan moeilijk zijn om zoiets zélf uit te voeren, vooral dan met zo’n lang haar. Je zou hiervoor misschien de hulp moeten inroepen van iemand die je kan assisteren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kan ik de achterkant van mijn eigen haar krullen?