Soorten permanenten

Vraag: Ik ben een multiraciale vrouw met het grootste deel van mijn haar langs voor en boven van nature krullend en opzij en aan de uiteinden steiler. Nu ik wat ouder ben, wordt mijn haar dunner. Als het heet is, gaat het echt vlak liggen. Ik ben klein van gestalte. Ik heb een rond gezicht en een smal hoofd.
 
Ik zie er op mijn best uit met een volle kop haar met heel wat volume langs voor, boven en achter – en dat is nu net moeilijker en moeilijker te realiseren. Ik heb gedacht aan een body permanent, maar men zei me dat mijn haar zou droog worden en ofwel té krullend ofwel broos zou zijn. Is dit waar? Bestaan er varianten van permanenten die zouden geschikt zijn voor mij?

 
Antwoord: Op voorwaarde dat je haar niet behandeld werd met hydroxide relaxer en zolang je geen beschadigd haar hebt, zou je haar op een veilige manier moeten kunnen gepermanent worden. Er zijn heel wat permanentformules beschikbaar voor alle haartypes en alle soorten textuur en dichtheid.
 
Het is waar dat een permanent er kan voor zorgen dat je haar droger en brozer wordt, maar dit heeft eerder te maken met de conditie van het haar vooraf dan met het permanenten en de nazorg. Als je een body wave overweegt, dan zouden de gebruikte gereedschappen moeten voorkomen dat je haar té krullend wordt.
 
Als je niet zeker bent of je haar een permanent aankan, dan beveel ik ten zeerste aan om naar je kapsalon te gaan en de kapper te vragen om je haar eens vooraf te evalueren. Een getraind schoonheidsspecialist kan uitmaken of je haar al dan niet de juiste conditie heeft om een permanent te doorstaan en kan advies geven over de grootte van het benodigde gereedschap.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is een permanent geschikt voor jou?