Baard en snor kleuren

Een baard kleuren
Foto: Chid87/Shutterstock
Vraag: Is het mogelijk om een baard of snor te kleuren?
 
Antwoord: Ja, natuurlijk. Het haar op je gezicht is net als het haar elders op je lichaam – je hoofd inbegrepen. Het kan gekleurd worden met dezelfde producten die je gebruikt om je haarkleur te wijzigen. Er zijn wel een paar opmerkelijke verschillen. Het duidelijkste verschil voor iedereen is de textuur.
 
Gezichtshaar heeft de neiging om ruwer te zijn dan hoofdhaar en kan dus als gevolg daarvan hardnekkiger zijn om te kleuren. Het gezichtshaar kan ook minder dicht zijn dan het haar van de hoofdhuid en kleurtoepassing moet daarom véél omzichtiger gebeuren om de kleuring van de onderliggende huid te minimaliseren, want dit zou opvallen.
 
Het kleuren van het gezichtshaar zou altijd moeten gebeuren met een kleine borstel, om nauwkeuriger te kunnen werken en de controle over de zaak niet te verliezen. In feite is een kleine tandenborstel ideaal hiervoor.
 
Als je het nodig vindt om het gezichtshaar eerst te lightenen bij het kleuren, gebruik dan NIET de bleekmiddel/peroxide combinatie die gewoonlijk toegepast wordt bij het highlightenen of lightenen van het haar van de hoofdhuid. De meeste van deze lighteners zijn bestemd voor gebruik “wég van de hoofdhuid” met folie of onder een speciale kap.
 
De chemicaliën in deze producten zijn heel hardnekkig en zullen zorgen voor brandwonden als je ze gebruikt op de gevoelige huid van je gezicht. Gebruik in de plaats daarvan de mildere bleekkits die bestemd zijn om vrouwelijk gezichtshaar te lightenen. Het kleuren zal wat langer duren, maar is zóveel veiliger voor jou.
 
Tot slot: vergeet niet om kleurverwijderaar te kopen in je lokale supermarkt. Dit product dient om kleurvlekken, veroorzaakt door druppen of toevallig verkeerd toepassen, van je gezicht te verwijderen en zullen de kleur op het haar niet aantasten. In sommige gevallen kunnen kleurvlekken verschillende dagen aanwezig blijven, zelfs na vele wasbeurten, afhankelijk van de gebruikte kleur.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar