Optimale knipresultaten en kleurresultaten

Haarstyliste en klant
 
Vraag: Moet het dezelfde kapper zijn die mijn haar knipt en kleurt voor optimale resultaten?
 
Antwoord: Het is eigenlijk niet nodig dat de kapper die uw haar knipt het ook verft (en het is zo dat sommige kappers liever geen kleuringen doen), maar toch kan het nuttig zijn om dit door dezelfde persoon te laten uitvoeren.
 
Het grootste voordeel is gewoon de vertrouwdheid. Wanneer uw kapper uw haar kent en al lang met u werkt, dan zal hij beter kunnen omgaan met alle soorten situaties. Hij kan u ook helpen om jammerlijke misstappen te vermijden.
 
Natuurlijk werken sommige salons als een team en zullen het verschillende personen zijn die u behandelen, afhankelijk van hun specialiteit. Dan wordt u gewoonlijk vertrouwd met de hele groep en kunt u hopelijk een goede band ontwikkelen met iedereen.
 
Maar dan nog is het geen noodzaak om te kiezen voor dezelfde kapper (of zelfs hetzelfde salon) voor snit en kleuring. Knippen en kleuren zijn twee verschillende mechanismes en processen en bedrevenheid in het éne betekent niet noodzakelijk talent voor het andere.
 
De bedoeling van optimale resultaten berust méér op een esthetisch gevoel dan op vertrouwdheid, alhoewel vertrouwdheid kan helpen wanneer het esthetische gevoel aanwezig is.
 
©Kapsels.net
Foto: Karramba Production/Shutterstock
 
Zie ook: Talenten en vaardigheden van een goede kapster