Slecht geknipte pony verbergen

Meisje met zelf afgeknipte pony
Foto: Maria Symchych/Shutterstock
Vraag: Mijn dochtertje van 5 heeft de pony van mijn dochtertje van 3 geknipt. Ze heeft er zowat ľ afgeknipt. De pony is nu ongeveer 2,5 cm lang en links is er nog een stuk lang gebleven. Moet ik dat deel ook afknippen en gewoon wachten tot alles terug groeit? Hoelang duurt het gewoonlijk vooraleer een pony opnieuw een deftige lengte heeft?
 
Mijn grote bezorgdheid is dat we binnen ongeveer 6 weken kerstfoto’s nemen en ik maak me zorgen dat haar pony nog veel te kort zal zijn om er leuk uit te zien op de foto. Elk advies is welkom. En volgende week vertrekken we op reis en ik vroeg me af of je enig advies hebt over hoe ik haar pony kan verbergen zodat die niet opvalt of er tenminste niet zo slecht uitziet.

 
Antwoord: Wel, het eerste wat ik zou doen is herinneren aan je dochter van 5 dat ze een licentie nodig heeft om op een legale manier haar te knippen.
 
Even ernstig nu, dit is iets wat vaak voorkomt (een kind dat zijn eigen haar of dat van een verwant knipt) en gewoonlijk moet dit alles met een korreltje zout genomen worden. Het goede nieuws is dat het haar zal terug groeien. Het slechte nieuws is dat dat een tijdje zal duren.
 
Menselijk haar (op het hoofd) groeit aan een tempo van gemiddeld zo’n goede cm per maand. Als de pony nu 2,5 cm lang is en er nog zes weken te gaan zijn vooraleer je foto’s neemt, dan mag je verwachten dat de pony ondertussen tussen 1,9 en 2,5 cm zal groeien.
 
Terwijl het haar terug groeit, kan je de té korte pony het best camoufleren met een hoofdband en sjaal die rond het hoofd geknoopt zijn. Je kan product (gel, mousse, fixeerlotion) op het haar doen en het haar achteruit kammen. Daarna kan je de haarband opzetten juist achter de voorste haarlijn, zodat de ingekorte pony in bedwang gehouden wordt. Je kan als alternatief ook een lange dunne sjaal nemen en die rond het hoofd wikkelen en bovenaan opknopen in een strik.
 
De hoofdbanden en sjaals kunnen aangepast worden aan de gedragen outfit en kunnen erg feestelijk zijn of zoals gewenst voor een specifieke gelegenheid. Bovendien probeer je best iets te doen met het resterende haar om de aandacht weg te trekken van de geknipte zone, zoals het haar achteraan rollen als het lang genoeg is om een serie krullen te creëren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Kinderen, kapsels en haarverzorging
 
Is het oké dat kinderen elkaars haar doen?