Permanent die niet aanslaat

Bruin haar met een permanent
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb in de loop der jaren meerdere keren een permanent gehad. Het probleem is dat er blijkbaar een deeltje is aan de rechterkant van mijn hoofd waar de permanent niet werkt zoals elders.
 
Heb je enig advies voor het vooraf permanenten of om tijdens het permanenten actie te ondernemen? Ik heb fijn, medium dik, vuil blond haar.

 
Antwoord: Wel, dit is een vaak voorkomend probleem en de beste raad die ik kan geven is om met de kapper die de permanent uitvoert te spreken en met hem de mogelijkheid te bespreken om de tijd van je permanent aan te passen om dat deel dat hardnekkiger is te compenseren. Dit zou voor de kapper geen probleem mogen vormen, want al wat moet gedaan worden is het volgende:
 
Eens het haar gewikkeld is rond de rollers, moet hij de golflotion eerst op het hardnekkiger deel doen en die daar 5 7 minuutjes laten zitten vooraleer de rest van het haar te behandelen. Hij moet de rollers bedekken met een plastieken kap en dan zoals gewoonlijk verdergaan met het permanenten.
 
Het uitspoelen van de golflotion moet gebeuren met warm water gedurende een volle 5 minuten. Er moet zoveel mogelijk golflotion verwijderd worden vr het neutraliseren. De rollers moeten grondig gedept worden met zoveel handdoeken als nodig tot ze gewoon nog wat vochtig zijn.
 
Dan moet de neutralisator aangebracht worden zodat die kan inwerken als aangegeven. De richtlijnen van de permanentkit moeten goed gevolgd worden.
 
Op die manier zou je betere resultaten moeten verkrijgen. Ik hoop dat alles goed gaat.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Zelf een permanent aanbrengen