Scheidingslijn in haarkleuring corrigeren

Scheidingslijn bij haarkleuring
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb 100 % grijs haar. Toen ik een lichtere kleur wilde toepassen, dekte die de wortels niet. Ik kan de afbakening zien tussen de haarwortels en de nieuwe haarkleur. Hoe kan ik dit corrigeren?
 
Antwoord: Het klinkt alsof je een véél voorkomende misstap beging toen je je haar kleurde om het grijs te bedekken. Namelijk naar een lichtere kleur overschakelen zonder de beginkleur van het haar te lightenen.
 
Je gebruikte waarschijnlijk ook een kleuring die énkel kleur afzet, die dus geen liftende werking heeft, en bij het toepassen van de lichtere kleur deed je niets om het verschil in kleur tussen de uitgroei en het reeds vooraf gekleurde haar op te heffen.
 
Je zou kunnen een peroxide volume 30 nemen om te combineren met je kleuring, waardoor het haar éérst verhelderd wordt vooraleer de nieuwe kleur afgezet wordt. Je zal hiervoor in je schoonheidszaak een kleuring moeten kiezen met professionele formules en niet een doe-het-zelfkit uit de supermarkt of drogisterij.
 
Een tweede optie is een lightener gebruiken om de haarkleur te liften tot een tint die lichtjes lichter is dan de kleur die je wenst te bereiken voordat je de nieuwe kleuring opbrengt.
 
Als ik je situatie verkeerd beoordeeld heb en als je probleem énkel is dat je nieuwe kleuring – die passend was – de uitgroei niet bedekt heeft, dan is het zó dat jouw grijze haar resistenter is en ook zo moet behandeld worden.
 
Grijs haar kan vaak resistent zijn voor kleur. Gelukkig bestaan er daar producten voor, nét als additieven die kunnen gebruikt worden in om het éven welke andere kleurformule en die ervoor zullen helpen zorgen dat de grijze haren de kleur béter aannemen. Je kan deze producten óók aantreffen in je lokale schoonheidszaak.
 
Wat ook de oorzaak is van je niet bevredigende kleurresultaten, je hebt nu wat suggesties om de koe bij de horens te vatten en alles te corrigeren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Wat mis kan lopen bij het verven van haar