Droge sauna en droog haar

Vrouw met lang haar in de sauna
Foto: Alhim/Shutterstock
Vraag: Mijn man en ik zijn een paar weken geleden naar de fitness geweest en na onze oefeningen wou ik in de droge sauna om de hitte te laten doordringen in mijn pijnlijke spieren, maar ik heb gemerkt dat mijn haar sinds kort ruwer en droger aanvoelt. Zou de sauna de oorzaak hiervan kunnen zijn?
 
Zelfs al druppelde het zweet uit mijn haar, toch droogde het snel in de saunakamer. Hoe kan ik vermijden dat mijn haar uitdroogt zonder dat ik mijn ontspanning na mijn fitnessritueel moet opgeven?

 
Antwoord: Wel, u moet zich voorstellen dat een droge sauna eigenlijk lijkt op een haardroger ter grootte van een kamer. De droge warmte is bedoeld om vocht uit de zaken te halen die eraan blootgesteld worden. Dit verklaart waarom we zweten in een sauna. Wanneer uw haar onbeschermd is, dan is het logisch dat het vocht ook uit uw haar getrokken wordt.
 
De beste manier om dit te voorkomen is uw hoofd in een handdoek wikkelen wanneer u naar de sauna gaat. Het zou goed zijn dat de handdoek nat is, zodat u er zeker kunt van zijn dat het haar vochtig blijft.
 
Ik zou u aanraden om uw conditioner aan te brengen op uw haar vooraleer u de sauna binnenstapt en daarna pas het haar in de handdoek te wikkelen. Zo krijgt uw haar een diepteconditioning behandeling terwijl u uw vermoeide spieren verzacht. Ga daarna gewoon onder de douche en was uw haar zoals u normaal gezien zou doen na een bezoek aan de fitness.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook:
 
Haar en kapsels voor in de fitness
 
Geverfd haar en stoomcabine, sauna en zwembad