Kroeshaar na een saunabeurt

Vrouw met krulhaar in de sauna
Foto: Pop Paul-Catalin/Shutterstock
Vraag: Ik heb natuurlijke krullen en mijn haar was normaal en nu is het beschadigd, droog en het kroest en dit allemaal omdat ik 5 ŕ 10 minuutjes in de sauna was zonder op de hoogte te zijn. Ik bedekte mijn haar niet en deed ook niets anders.
 
Dat is nu 2-3 dagen geleden. Ik gebruik {merknaam weggelaten} shampoo en ik heb de conditioner ongeveer 10 minuten op mijn haar gelaten, maar het is nog stééds droog, beschadigd en kroezig! Ik ben wanhopig! Help me alsjeblief!

 
Antwoord: Het haar conditionen is een belangrijke eerste stap, maar het kan verschillende dagen duren vooraleer je blijvende resultaten ziet. Ik raad aan dat je een leave-in conditioner in sprayvorm gebruikt en óók een antikroesserum om het beschadigd haar glad te maken en de cuticula (schubbenlaag) af te dichten tijdens het dagelijks stylingproces.
 
Je moet er óók voor zorgen dat je de gebruikte conditioner in de douche uitspoelt met koud water. Dit zal helpen om de cuticula te sluiten en het vocht in te sluiten. Daarna het antikroesserum gebruiken zal de cuticula vérder afsluiten en je haar er gezonder doen uitzien met een herstelde vochtbalans.
 
Tót je haar in bétere conditie is moet je vermijden om het haar té veel te belasten met warmtestyling. Als je het föhnt, gebruik dan een diffuser en gebruik extra beschermende producten vooraleer je krultangen of steiltangen op het haar toepast.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Ruwer en droger haar na de sauna