Samenhang in haar van gemengde rassen

Schouderlang krullend haar
 
Vraag: Ik wil dat mijn haar overal dezelfde vaste lijn heeft. Sommige delen zijn zacht en glad terwijl andere droog en strak zijn. Om niet te spreken over het feit dat ik krullend haar heb dat een mengeling van rassen is. Wat kan ik doen opdat mijn haar overal hetzelfde aanvoelt?
 
Antwoord: Héél wat mensen hebben gelijkaardige klachten. Als iemand een gecombineerde huid kan hebben, waarom dan geen gecombineerd haar? In werkelijkheid kan je – omwille van de manier waarop haar groeit – verschil in de conditie van het haar vinden niet alleen van de éne kant van het hoofd tot de andere, maar óók op verschillende punten in de lengte.
 
Mijn éérste voorstel voor jou is dat je eens de tijd neemt om na te denken: wat doe je in de loop van de dag of bij het stylen dat misschien veroorzaakt dat één deel van je haar verschillend is van het andere deel. Is één deel misschien méér blootgesteld aan wind of zon (zoals in een auto met open venster of op kantoor met één zijde van je lichaam gericht naar het raam)? Als je vindt wat een oorzaak van jouw probleem zou kunnen zijn, dan kan je véél verder gaan om te vermijden dat dit opnieuw voorkomt.
 
Als je géén oorzaak kan vinden of als je haar al altijd zo geweest is, dan kan je nóg altijd de situatie behandelen. Het is gewoon een kwestie van de droge, strakke delen extra te gaan conditionen. De makkelijkste manier om hiermee te starten is een leave-in conditioner in sprayvorm op deze plaatsen gebruiken. Zo kunnen de conditioningbestanddelen onmiddellijk inwerken op de plaatsen waar dat het méést nodig is.
 
Je zou óók moeten overwegen om de conditioner langer op de drogere delen van je haar te laten. Probeer om éérst conditioner aan te brengen op de droge plaatsen, laat die daar een tijdje, doe die dan op de rest van het haar en spoel dan alles tegelijk uit. Dit zou moeten helpen om de zachtheid van de twee delen in evenwicht te brengen.
 
Daarnaast zou je , wannéér je ook maar diepe conditioningbehandelingen toepast (warme olie, crème vochtinbrengers, enz…), er moeten voor zorgen dat die éérst op het haar komen dat het droogst is, zodat ze lánger kunnen inwerken. Nadat je die een tijdje op het droge haar gelaten hebt kan je hen op de rest van het haar aanbrengen en hen gebruiken zoals aangegeven.
 
©Kapsels.net
Foto: Africa Studio/Shutterstock
 
Zie ook: De vormen die een haar kan hebben