Highlights en poreus haar

Poreus haar
Foto: Mariakray/Shutterstock
Vraag: Omdat ik mijn volledig licht geblondeerde haar wilde laten uitgroeien naar mijn eigen haarkleur donkerblond, maar de highlights die ik ook in mijn haar had wilde laten staan, had ik bij de kapster lowlights in mijn donkerblonde tint laten zetten, naast nieuwe lichtblonde highlights (omdat de uitgroei al zichtbaar werd). Helaas vervaagde de donkere tint van de lowlights al na ongeveer een tweetal maanden.
 
De blonde highlights die ook op dat moment werden gezet, blijven wl goed zichtbaar (dit was altijd al het geval). De kapster was ook verbaasd dat de donkere lowlights er bijna allemaal uit waren, want ze had al een tint donkerder dan mijn eigen donkerblonde haarkleur gebruikt ivm snel uitwassen (mijn eigen donkerblonde haarkleur was tijdens het zetten al goed zichtbaar vanwege de uitgroei).
 
Kan het zijn dat mijn haar te poreus was om lowlights te hebben na jarenlang blonderen + highlights? Zit er niets anders op dan nu maar te wachten totdat mijn haar vanzelf naar mijn donkerblonde tint groeit? Nu zit ik dus weer met een storende uitgroei en ik vraag mij af wat de oplossing is. Ik heb ook al veel van mijn haar in lagen laten knippen. Ik wil het graag schouderlang houden. Ik ben nu een halfjaar verder. Alvast bedankt voor het antwoord.

 
Antwoord: Natuurlijk zal je haar poreus zijn als je het jarenlang hebt laten blonderen. Ik zou je sowieso willen adviseren het haar ammoniavrij te laten kleuren, dan blijft de kwaliteit van je haar veel beter. Daarnaast is een goede verzorging erg belangrijk.
 
Het idee van lowlights is wel goed. Zo wordt je kleur natuurlijker en valt je uitgroei minder op. Lowlights hoeven geen probleem te zijn, ook al is je haar poreus. De kapster kan voor de juiste kleur en samenstelling kiezen en adviseert je dan over de juiste producten voor thuis, zodat je kleur langer mooi blijft.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over het kleuren van haar