Kleur boven platina highlights

Wit uitziend haar met highlights
Foto: Lukas Zb/Shutterstock
Vraag: Mijn dochter liet onlangs platina highlights aanbrengen. Haar hele hoofd ziet er wit uit. Mag ik daarover verven en moet ik een zekere hoeveelheid tijd wachten?
 
Antwoord: De tijdspanne die je moet in acht nemen is afhankelijk van de toestand van haar haar. Afhankelijk van haar natuurlijke kleur, kunnen de platina highlights betekend hebben dat het haar duidelijk verhelderd werd, wat kan betekenen dat het haar zeer poreus zal zijn en mogelijk beschadigd. Als het haar echter in goede staat is, raad ik aan om tenminste twee weken te wachten vooraleer te proberen om een andere kleur toe te voegen.
 
Geef haar ondertussen om de drie à vier dagen diepteconditioningbehandelingen om ervoor te zorgen dat het haar zo goed mogelijk geconditioned wordt. Dit kan je doen door gewoon je favoriete conditioner op nat haar te doen, die door het haar te kammen voor een gelijke verdeling, het haar te bedekken met een plastieken kap en het gedurende 20 minuten te verwarmen met een haardroger of verwarmde handdoeken.
 
Wanneer je beslist om een verschillende kleur toe te voegen, kies er dan één die enkel kleur afzet. Je zal geen kleuring meer willen die het haar nog verder verheldert. Ik raad aan om naar je lokale schoonheidszaak te stappen en daar een kleuring te kiezen. Kies er één die blauw of paars als basiskleur gebruikt. Platina kleuring gebruikt ook zo’n basiskleur en je zal elke kans op ongelukkige kleurresultaten willen vermijden. Als je een goud als basiskleur gebruikt, zou je kunnen eindigen met een groenige schijn op het haar.
 
Zorg ervoor dat je alleen peroxide volume 10 ontwikkelaar gebruikt met de kleuring. Zo krijg je geen lifteffect en zal enkel de nieuwe kleurtoon toegevoegd worden aan de bestaande kleur.
 
Als je je zorgen maakt dat het haar misschien te veel onder stress staat door het platina kleurproces, overweeg dan om een highlighting kap te gebruiken en gebruik een kleur die lichtjes donkerder is dan de huidige kleur om lowlights toe te voegen. Dit zal het té lichte haar wat breken en zorgen voor een meer natuurlijke look, zonder een kleur te hebben die overal dezelfde is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar