Haar in piekjes

Mannenkapsel met piekjes
Foto: Karramba Production/Shutterstock
Vraag: Wat een geschoren mannenkop betreft, hoe zorg je ervoor dat het haar vooraan van nature in piekjes gaat staan wanneer het teruggroeit?
 
Antwoord: Wel, wanneer het gaat over superkorte mannenkapsels (waarbij gewoonlijk de tondeuse gebruikt wordt), dan heeft het haar de neiging om door een fase te gaan waarbij het vanzelf gaat rechtstaan.
 
Deze fase wordt bepaald door de textuur en dichtheid van het haar. Mensen met fijn haar zullen gewoonlijk ondervinden dat hun haar een stuk sneller gaat platliggen dan bij mensen met grof haar.
 
De mééste mannen hebben één of ander haarproduct nodig om hun haar vanaf een bepaalde lengte in piekjes te doen staan. Dit wordt belangrijk voor mannen die specifieke korte kapsels willen, zoals een flattop kapsel (hoog opgeschoren kapsel).
 
Voor mannen met érg fijn haar is mousse of lichte verstevigingsgel gewoonlijk voldoende. Mannen met grof en dik haar hebben gewoonlijk een goede portie natuurlijke piekjes, maar zullen misschien ondervinden dat ze sterkere gels of pommade (hairwax) nodig hebben om piekjes te bekomen naarmate hun haar langer wordt.
 
Ook de richting van de haarschacht wanneer die uit de follikel komt speelt een rol. Bij de gemiddelde persoon zal het hoofdhaar in verschillende richtingen groeien op verschillende plaatsen van het hoofd. In sommige gevallen komen er érg aparte groeipatronen voor zoals bijvoorbeeld spiralen en weerborstels.
 
Je zal daarmee rekening moeten houden wanneer je piekjes wil, want die patronen zullen vaak tegenwerken. Gelukkig kan dit alles vaak voorkomen worden door een stylingproduct te gebruiken en het haar wat langer te laten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen