Permanent ongedaan maken

Vrouw met natuurlijke krullen
Foto: Chris Mirek Freeman/Shutterstock
Vraag: Ik ben een blanke Oost-Europese vrouw met natuurlijk krullend haar (de krullen zijn gemiddeld van grootte), maar mijn haar is tamelijk onvoorspelbaar. Soms krult het en soms wil het nauwelijks krullen. Ik dacht aan een permanent om dit vervelende probleem te stoppen.
 
Als ik dit doe, zal mijn natuurlijke krul dan verdwijnen? En als die permanent mij niet bevalt en ik wil ze weg, zal ik dan mijn natuurlijke krul terughebben? Ik zou een snelle raad héél erg appreciëren. Ontzettend bedankt voor je tijd.

 
Antwoord: Het natuurlijke golfpatroon van je haar wordt bepaald door de manier waarop het haar gevormd wordt in de follikel. Wanneer je het haar gaat permanenten, wordt het golfpatroon énkel gewijzigd in het haar dat buiten de oppervlakte van de hoofdhuid steekt.
 
Als ze goed gedaan is, wijzigt een permanent het golfpatroon blijvend. Vandaar de naam “permanent”. De uitgroei echter zal het natuurlijke golfpatroon van het haar volgen.
 
De énige manier om een permanent "ongedaan te maken" is het haar opnieuw te permanenten tot je een krul hebt die lijkt op het natuurlijke golfpatroon. Als je het haar énkel wast, dan bekom je alléén maar zuiver haar en daardoor zal de krul die er chemisch ingebracht werd, niet verdwijnen.
 
Dit gezegd zijnde, als je je ongelukkig voelt met het natuurlijke golfpatroon van je haar, dan is een permanent een ideale manier om het probleem aan te pakken. Véél vrouwen (én mannen) hebben een permanent om hun onhandelbare krullen wat méér handelbaar te maken of om krullen die van nature inconsequent zijn, opnieuw te geleiden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mag ik mijn permanent straightenen met een stijltang?