Permanenten bij oudere patiŽnten

Oudere vrouw bij de kapster
Foto: Shutterstock
Vraag: Wanneer ik oudere zorgbehoevende patiŽnten met dun haar thuis permanent, dan blijft de permanent nooit lang mooi. Komt dit door de medicatie?
 
Antwoord: Het is mogelijk dat medicatie een invloed heeft op de manier waarop het haar reageert op de permanent. Daarom is het aan te raden om een reinigende shampoo te gebruiken onmiddellijk vooraleer u het haar oprolt.
 
Het is nog waarschijnlijker dat uw probleem zijn oorzaak heeft in haar dat resistent is. Ik denk dat heel wat van uw probleemklanten mensen zijn met grijs haar. Wanneer het haar grijs wordt, wordt de schubbenlaag (cuticula) vaak compacter en ligt die strakker langs de haarschacht. Zo kunnen permanentoplossingen moeilijker binnendringen in de haarschacht en de chemische bindingen gaan veranderen.
 
U zou dit moeten kunnen oplossen door de tijd van uw permanent lichtjes te verhogen. Maar let goed op het haar tijdens die extra minuutjes. U kunt ook zoeken naar permanentoplossingen voor resistent haar. Die zullen de haarschacht beter binnendringen en duidelijker werken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een permanent werkt