U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haar Stylen  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Hoge paardenstaart en hoofdpijn

Vraag: Mijn hoofd doet pijn en ik krijg koppijn wanneer ik mijn haar in een hoge paardenstaart doe. Is dit normaal? Kunt u mij advies geven? Ik ben lid van een dansgroep en we moeten ons haar vaak in een hoge paardenstaart dragen.
 
Antwoord: Ik vermoed dat u ofwel erg dik haar of erg lang haar hebt. Beide zaken zorgen voor ongemak bij vrouwen die hun haar in een paardenstaart dragen, vooral wanneer de staart zich op een plaats bevindt met heel wat plaatselijke spanning (zoals hoog in de kruin).
 
De pijn kan beginnen als wat plaatselijke pijn door het gewicht van het haar op een bepaalde plaats, maar de spanning kan leiden tot een meer algemene hoofdpijn wanneer de spanning blijft.
 
Hoofdpijn door paardenstaart

Ik adviseer om enkele opties te bespreken met uw dansinstructeur en uit te vinden of er variaties aanvaardbaar zijn. Het is waarschijnlijk dat de instructeur wil dat alle meisjes in de groep ťťnzelfde kapsel hebben om een uniforme look te creŽren, maar misschien kunt u vragen naar opties zoals een knot of wrong. Dit zou helpen om de hangende spanning van de paardenstaart te vermijden.
 
En is dit geen optie, dan kunt u nog het volgende proberen:
 
CreŽer een dubbele paardenstaart. Start met het isoleren van een haarcirkel langs de kruin van het hoofd. Trek het haar omhoog in de positie waarin de paardenstaart moet rusten en maak vast met een elastiekje. Neem nu de rest van het haar en kam het naar achter naar de kruin. Maak het vast rond de eerste paardenstaart. Neem de tweede elastiek en maak de buitenste staart rond de binnenste vast.
 
Dit zou moeten helpen om het gewicht van de staart te verdelen en te verhinderen dat de plaatselijke spanning intens wordt. Het resultaat hiervan moet een meer comfortabele paardenstaart zijn.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact