Haar in een hoge paardenstaart

Haar in een strakke hoge paardenstaart
Foto: Cookie Studio/Shutterstock
Vraag: De voorbije zes jaar droeg ik mijn haar in een paardenstaart, een erg strakke, die ik dan in gel deed. Na wat surfen op uw site heb ik beseft dat dit misschien de oorzaak is van mijn droge, broze, kroezende haar. Ik dacht dit eigenlijk al een eindje, maar hoe kan ik mijn haar nu los dragen terwijl het in zo’n slechte conditie is?
 
Ik heb al verschillende producten geprobeerd, maar die lijken niet te werken. Kan mijn haar hersteld worden? Hoe dan? En mijn laatste vraagje: zou het hersteld kunnen worden door het grotendeels te laten knippen? Bedankt.

 
Antwoord: Het laten knippen en opnieuw laten groeien zal zeker zorgen voor gezond haar, op voorwaarde dat u het passend verzorgt wanneer het teruggroeit. Maar eerst zou ik minder drastische middeltjes proberen.
 
Eerst en vooral moet u de symptomen aanpakken. Uw haar heeft conditioning, vocht en sterkte nodig. Ga uw haar eerst diep conditionen. U doet dit wekelijks of zelfs vaker. Zorg voor een shampoo en conditioner die uw haar gladder en zachter maken. Er bestaan heel wat producten met gladmakende formule. Deze producten zullen het vochtgehalte in uw haar helpen herstellen en zullen de ruwe cuticula gladmaken en uw haar er zo beter doen uitzien.
 
Er bestaan ook veel herstellende producten die proteïnen bevatten. Zo zal uw beschadigde haar sterker worden en minder gaan afbreken. Gebruik deze producten als stylingproducten. Laat ze op het haar, spoel ze dus niet uit. Dit heeft het voordeel dat u uw haar herstelt terwijl u het op een leuke manier gaat stylen.
 
Wat de oorzaak van uw probleem betreft: ik wil er toch eens aan herinneren dat het dragen van een paardenstaart niet noodzakelijk slecht is. U moet er gewoon aan denken om zacht om te gaan met uw haar. U mag de paardenstaart niet zo strak maken dat er spanning op het haar ontstaat. Gebruik uw stylingproduct om het haar glad te maken achteraan en verzamel het daarna in een staartje zonder eraan te trekken.
 
Is het nodig dat uw haar gladgemaakt wordt, gebruik dan een product met laag alcoholgehalte of helemaal geen alcohol. Het best kunt u een herstellend product of een antikroes of gladmakend serum gebruiken, want zo wordt het haar glad zonder dat het uitdroogt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér vragen over haar