Hoe een knot maken

Hoe een knot maken
Foto's: Depositphotos
Vraag: Hoe kan ik een knot maken met een schuimstukje of een haardonut?
 
Antwoord:
 
1. Uw haar moet proper zijn (gewassen de dag of twee dagen ervoor). Borstel uw haar grondig om eventuele klitten te doen verdwijnen. Dit is echt belangrijk om die gladde en elegante look te bekomen wanneer de knot gecreëerd is. De beste borstel hiervoor is een platte borstel. Die zal alle klitten doen verdwijnen en u een echt glad oppervlak geven om mee te werken. Wilt u een meer warrige knot, dan hoeft het haar niet zo perfect glad naar achter gedaan te worden als wanneer u een echt gestructureerde en gladde knot wilt.
 
2. Wanneer u tevreden bent over de manier waarop uw haar geborsteld is, kunt u het naar achter doen in een paardenstaart. Gebruik een haarband die ongeveer dezelfde kleur heeft als uw haar, voor het geval er een deeltje zichtbaar is. Plaats de paardenstaart op de kruin van uw hoofd, want dit is de meest flatterende vorm voor de knot voor uw gezicht en silhouet vooraan en opzij.
 
3. Neem een bus haarlak, spuit haarlak op de palmen van uw handen en wrijf uw handen over uw haar om te zorgen dat elk weerbarstig of kroezig haartje glad wordt en op zijn plaats blijft. U kunt ook wat haarlak op uw vingertoppen spuiten en het haar achter uw oren en in de nekzone glad maken. Hier gebruiken we een grote bruine mousse donut voor lang bruin haar. Hebt u korter haar, gebruikt dan een medium of kleine donut en wanneer u blond haar hebt, een licht gekleurde donut.
 
4. Borstel de paardenstaart opnieuw en trek die dan helemaal door de donut zodat de donut net bovenaan uw kruin rust. Hou met één hand het uiteinde van uw haar vast en trek het haar omhoog zodat het strak zit. Beweeg de donut met uw andere hand zachtjes omhoog in de richting van de punten van uw paardenstaart. Wanneer u ongeveer twee derden ver bent, stopt u en verdeelt u de punten van het haar in twee delen.
 
5. Richt één deel naar de voorkant en één deel naar de achterkant van de donut. Verdeel het haar zachtjes rond de breedte van de donut tot de hele donut bedekt is met haar. Neem een haarband en maak de haarpunten vast onder de donut zodat de donut volledig bedekt en vast is. Rol daarna de donut zachtjes langs de lengte van het haar tot hij rust op uw kruin.
 
6. Gebruik schuifspelden tussen de plooi van het haar rond de donut om de structuur bovenaan uw hoofd vast te maken. Let erop dat de donut 100% vastzit. Gebruik donkere schuifspelden voor bruin of donker haar en goudkleurige schuifspelden voor lichter haar. U kunt opnieuw wat haarlak gebruiken om het haar van de donut vast te maken en kroeshaartjes te doen verdwijnen.
 
© kapsels.net
 
Lees ook: Opsteekkapsels