U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Mode & Kledij  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Opgestroopte mouwen

Blouse met opgerolde mouwen

Vraag: Is het oké voor een dame om de mouwen van haar bloezen met knopen en kraag op te stropen? Ik hou ervan om de mouwen van mijn bloes tot op ellebooghoogte op te rollen of op te stropen. Dit is comfortabel en ik vind dit ook cool. Eigenlijk vind ik dit veel mooier dan een bloes met korte mouwen. Zijn opgestroopte mouwen oké of is dit een modeflater?
 
Antwoord: Dit is niet enkel oké, het is zelfs zo populair geworden dat er een Engelse term voor bestaat: “zhuzhing”. Bij mouwen betekent dit: de mouwen een beetje opstropen. (Eigenlijk wordt de term gebruikt om een lichte aanpassing te doen aan veel zaken).
 
Deze specifieke look is gewoonlijk flatterend, omdat op die manier lange mouwen veranderd worden in een look met driekwartmouwen, wat gewoonlijk erg aantrekkelijk is, want zo lijken de armen en torso langer en dus het lichaam slanker.
 
Wat u moet vermijden, is het gebruik van té veel trucjes die gebruikelijk waren in de jaren 80: toen waren opgestroopte mouwen een rage, net als big hair en opstaande kragen. Een retro-element integreren is één ding, volledig anachronistisch lijken is een ander ding.
 
©Kapsels.net
Foto: Juice Team/Shutterstock.com
 
Vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact