Opgestroopte mouwen

Vrouw die een jeansblouse met opgerolde mouwen draagt
Foto: Juice Team/Shutterstock
Vraag: Is het oké voor een dame om de mouwen van haar blouses op te stropen? Ik hou ervan om de mouwen van mijn blouse tot op ellebooghoogte op te rollen of op te stropen.
 
Dit is comfortabel en ik vind dit ook cool. Eigenlijk vind ik dit veel mooier dan een blouse met korte mouwen. Zijn opgestroopte mouwen oké of is dit een modeflater?

 
Antwoord: Dit is niet enkel oké, het is zelfs zo populair geworden dat er een Engelse term voor bestaat: “zhuzhing”. Bij mouwen betekent dit: de mouwen een beetje opstropen. Eigenlijk wordt de term gebruikt om een lichte aanpassing te doen aan veel zaken.
 
Deze specifieke look is gewoonlijk flatterend, omdat op die manier lange mouwen veranderd worden in een look met driekwartmouwen, wat gewoonlijk erg aantrekkelijk is, want zo lijken de armen en torso langer en dus het lichaam slanker.
 
Wat u moet vermijden, is het gebruik van té veel trucjes die gebruikelijk waren in de jaren 80: toen waren opgestroopte mouwen een rage, net als big hair en opstaande kragen. Een retro-element integreren is één ding, volledig anachronistisch lijken is een ander ding.
 
De mouwen van een blouse oprollen
Foto: Pixelshot/Canva
©Kapsels.net
 
Zie ook: Is het oké om jeans op jeans te dragen?